Je možné takto zapojit elektrokotel?
Jiří_Hrubý:
Citace: Martin Nečekal 28.10.2014, 14:32
Ano, to je pravda!! Zapojoval jsem ho a funguje, konektor J3 sv.č.1, taky jsem volal pro radu kolegu a on mi řekl, že stačí připojit jenom modrý od HDO na tuhle svorku..
Nevim, kolik z vás zapojovalo tenhle kotel, ale vypadá to že moc ne.. >:(Nevim, kde jste to četl, ale v návodu nic takového není, akorát že musí být bezpotencionál ní termostat.
Když se ten kotel vybalí, je na J3 klema. Ta supluje kontakt relé. Když se vyhodí, kotel nepojede. Jeden drát, není-li tvaru podkovy, relé nenasupluje...
Miroš Jan:
Citace: Martin Nečekal 28.10.2014, 14:32
Ano, to je pravda!! Zapojoval jsem ho a funguje, konektor J3 sv.č.1, taky jsem volal pro radu kolegu a on mi řekl, že stačí připojit jenom modrý od HDO na tuhle svorku..
Nevim, kolik z vás zapojovalo tenhle kotel, ale vypadá to že moc ne.. >:(Nevim, kde jste to četl, ale v návodu nic takového není, akorát že musí být bezpotencionál ní termostat.
Manál a schéma vám nic neříká co?
Martin Nečekal:
Klema musí samo ven a manuál jsem narozdíl od vás četl! Třeba je na sv.č.2 potenciál nuly a pak je to logické. Opravdu to funguje!!
Jiří_Hrubý:
V návodu http://www.protherm.cz/stepone/data/downloads_sd/2d/00/00/nio-ray.pdf
nikde neuvádí zapojení, které jste provedl.
V úvodním příspěvku máte obavy o záruku. Zapojení v rozporu s návodem (jehož nedílnou součástí je i schema zapojení) je jasně uvedeno, že kotel má jen napájení a ostatní okruhy/pomocné a regulační obvody jsou napájeny od kotle.
Zavlečením cizího potenciálu sice lze dosahnout funkčnosti, avšak za cenu toho, že při prvním problému se na tom bude točit servisní technik, který neuzná záruku z důvodu špatného zapojení.
Čili osočování z neznalosti návodu není namístě, protože kolegové se snažili radit tak, aby nebyla ovlivněna záruka.
Mirek Vašák:
Pár těchto kotlů jsem zapojil a to takto: do rozvaděče jsem dal relé spínané HDO a na kontakt přes dva dráty připojil svorky v elektrokotli. Na ty svorky v kotli v žádném případě nepatří žádné jiné napětí, než to z elektroinstala ce kotle.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana