Je možné takto zapojit elektrokotel?
Michal Boček:
To CY bez husího krku je chyba, to už vím...každopád ně to bylo myšleno tak, že ten modrý CY se spojí v domovním rozvaděči s vodičem od HDO a v kotli se napojí na konektor J13, tak to bylo alespoň námi pochopeno z návodu kotle, zřejmě ale špatně...
Martin H.:
Zniesol by modrý v omietke PELV 12 V proti PE?
Jiří_Hrubý:
Do PE nic nepouštět.
Být správně uložený ten modrý, uměl bych si představit RP, ale za současného stavu...
Martin Nečekal:
Citace: Ondřej Dragula 27.10.2014, 20:12
Nenechte se zmást. Přívod máte v pořádku, potřebujete pouze modrý pro HDO. Ten se většinou instaluje CYKY 3x1.5 a použije se jen modrý. Tento typ kotle nic jiného nevyžaduje. Tedy pokud budu předpokládat, že prostorový termostat bude bezdrátové konstrukce.
Ano, to je pravda!! Zapojoval jsem ho a funguje, konektor J3 sv.č.1, taky jsem volal pro radu kolegu a on mi řekl, že stačí připojit jenom modrý od HDO na tuhle svorku..
Nevim, kolik z vás zapojovalo tenhle kotel, ale vypadá to že moc ne.. >:(Citace: Radek Červený 27.10.2014, 23:17
Konkrétně zrovna u kotlů Protherm je pro ovládačku určen beznapěťový kontakt. Na tuto skutečnost upozorňuje i výrobce včetně příkladů nesprávného zapojení, který uvádíte vy.
Nevim, kde jste to četl, ale v návodu nic takového není, akorát že musí být bezpotencionál ní termostat.
Martin H.:
Citace: Jiří_Hrubý 28.10.2014, 14:18
Do PE nic nepouštět.
"Nápad s 12 V" beriem späť. Nedomyslel som, že z PE by sa čiastočne stal pracovný vodič.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana