Je možné takto zapojit elektrokotel?
Linhart Jarda:
Pokud vím, Protherm vyžaduje uvedení do provozu jím proškolenými techniky s atestem vyrobce, záruku od "cizího" neuznávají. No a ten technik nepotvrdí záruční list, když není vše zapojeno dle návodu výrobce. Mám nedaleko jednoho kolegu s proškolením od Prothermu a častka za oficiální uvedení do provozu, potvrzení záručáku není vysoká vzhledem k investici. Nebo se něco změnilo, již jsem 2roky protherm nepřipojoval.
Martin Nečekal:
Takže, shrnuto podtrženo. Kdo nemá na spínání kotle 2 dráty, nemůže ho defakto ani zapojit. Což může být problém při výměně starého kotle..
František Janeček:
Citace: Martin Nečekal 28.10.2014, 21:48
Takže, shrnuto podtrženo. Kdo nemá na spínání kotle 2 dráty, nemůže ho defakto ani zapojit. Což může být problém při výměně starého kotle..
Ještě je jedna možnost.Pořídi t si svůj vlastní přijimač HDO, umístit jej v blízkosti kotle, nastavit stejně jako ten u elektroměru a máte vyřešen problém jak se sekáním a taháním kabelu, tak i s kontaktem pro kotel. :)
Jaroslav Hasala:
Rozlišujte mezi starším typem elektrokotle PROTHERM REJNOK - tomu opravdu stačil jeden drát (N od HDO) a novějším typem RAY - ten pontřebuje bezpotenciálov ý kontakt - tedy dva dráty.
Ondřej Dragula:
Dovoluji si vám odporovat. I kotel RAY potřebuje jen a pouze k ovládání jeden vodič modré barvy od HDO. (samozřejmě průřezu 1.5 a vedeném dle norem, nejčastěji cyky 3x1,5) Je to namalované na dvou obrázcích servisního manuálu ke kotli. Je to strana 72 a 73.
Jako servisní technik firmy PROTHERM to opravdu vím. El. kotlů Proth. jsem už zapojoval a autorizovaně spouštěl do provozu desítky a přál bych vám vidět některá zvěrstva kolegů elektrikářů při zapojování těchto spotřebičů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana