Jaký kabel pro zemní vedení na soukromém pozemku (1F, délka 280m, odběr do 6A)?

<< < (3/9) > >>

Ivan Polínek:
Z ekonomického hlediska vychází nejlépe AYKY 4x16  v soustavě TN-C. Pro AYKY 10 už musí být soustava TN-S (jak píše kolega Illek - 33 2000-5-54 ed.3 - čl. 542.4.1).
Při rozumné impedanci na začátku vedení by z hlediska impedance vyhovělo jištění nového kabelu 16A.
A nezapomenout na uzemnění vodiče PEN na konci vedení.

Milan Hudec:
Rozhodně přejít do TT (chránič instalovat u spotřebiče kvůli kapacitním proudům vedení).

Lukáš Rotrekl:
Myslel jsem, že s tím přijdeš mnohem dřív  ;) (Čímž rozhodně neříkám, že mám něco proti)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  04.10.2014, 18:32

Rozhodně přejít do TT (chránič instalovat u spotřebiče kvůli kapacitním proudům vedení).

Asi jako děláme kamery my?
To je na nějakou rozumnou konzultaci s "projektantem" se zkušenostmi, ono se pro spotřebiče s danou (malou) spotřebou dá něco "ušetřit". Ale to opravdu není na "vykecávání na veřejně přístupném webu",  aby to někdo nepoužil tam, kde to není vhodné.

Jan Bocek:
ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 v části 543.4 platí pro vodiče PEN, PEL, nebo PEM.
Ale to vedení cca 300 m mohu realizovat v TN-S a pak mohu použit slabší průřez. Proto jsem navrhoval CYKY 3x6. Levnější varianta v hliníku naráží na problém trhu. Ne vždy je na skladě AYKY 3x6,  pak by bylo již rozumnější varianta AYKY 5x10

Z diskuse nějak vyplývá, že tam bude TN-C. Je proto nějaký závažný důvod?
Tazatel sice neuvedl zdroj napájení, předpokládám, že bude z rozvaděče, kde je již měřená část.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana