Líbí se vám ČSN EN 50110-1 ed. 3 platné od 11.02.2016?

<< < (3/10) > >>

Rudolf Mikulec:
Chtěl bych seznámit čtenáře této rubriky s připomínkami,které  

jsem  zaslal do časopisu Elektro, odkud byl přeposlány na ČNI.

Tyto připomínky ale nebyly uveřejněny, protože ing. Csirik si

vyhradil právo na odpověď, která se dodnes nekonala. Příspěvek

byl poslán do časopisu dne 4.11.2005, odkud byl ihned přeposlán

na ČNI.

Jaroslav Ratiborský:
Souhlasím s názory panů Sajnera a Mikulce a dle mého názoru ČNI hraje mrtvého brouka a je odtrženo od reality skutečného života elektrotechnik ů.
Nejlepší by bylo tyto bláboly, myslím ČSN EN 50110-1 a  ČSN EN 50110-2, ignorovat.
Ratiborský Jaroslav

Karel Kosina:
Plně souhlasím s panem Ing.Melenem a nemohu si odpustit dále uvedené.
Jazykové znalosti některých oficiálních překladatelů takových a obdobných dokumentů, obzvláště kdy překlady musí odpovídat základní myšlence a směru, mi někdy připomínají starou historii zisku registrační značky OK pro ČS aerolinie. Delegát, který byl na jednání vyslán, (oficielně se někde uvádí že byl pouze nepozorný, ale pravdivější je verze, že angličtinu moc neovládal) při dotazu jakou značku si navrhuje Československo, v domnění že se pro něco pouze hlasuje, zvedl ruku a prohlásil OK. Takto jsme tedy tuto originální a výstižnou značku dostali přidělenou, později nám USA za její přenechání nabízeli značnou sumu.
Tehdy to bylo v náš prospěch, ale uvedený současný stav již nikoliv.

Jan Kratochvíl:
Určitě ne protože v časopise ELEKTRO (Nové normy ČSN) nás autor ČSN EN 50-110 (ČNI) informuje o jeho vydání Technické normalizační informaci (TNI) k uvedené normě a tím naznačuje že semu asi něco nepovedlo. Škoda že jsme investovali do vypracování Místních provozních předpisů pro práci na el. zařízení a nepočkali. Nyní se budeme dívat jak všichni kteří nespěchali mají o práci méně a nezanedbatelno u částku peněz více.

Jaroslav Melen:
Pane Ratiborský,
uvidíme, jaký scénář zasedání TNK  Elektrotechnic ké předpisy, které se má uskutečnit 20.12.05, připravil "mrtvý brouk". Na jednání jsem byl pozván dopisem, jenž jsem obdržel včera.
Signifikantní je, že v programu jednání je můj zaslaný Návrh oprav ČSN EN 50110-1ed.2 označen jako:

"Projednání  ž á d o s t i  Ing. Melena na vydání opravy k ČSN EN 50110-1".

Zdraví vás Melen

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana