Muze byt vodic rozdelen i v krabicich?

<< < (3/5) > >>

Karel Kosina:
To: Jaroslav Jonáš
Když jste tedy tak erudovaný,buďte tedy tak laskav a popište váš způsob zapojení typu zásuvky,která nemá dva přípojné body(šroubky) na každém kontaktu a (zřejmě jste nepochopil,že k tomuto typu se k vámi zpochybněné úrovni některých elektrikářů otázka vztahovala) potřebujete od této pokračovat k další.Znám již vaše řešení,vyměnit zásuvku za vyhovující typ,ale nevidím důvod proč někoho takto podceňovat.

Jaroslav Jonáš:
Jsem rád že jsem alespoň vás vyprovokoval. Zásuvky s jedním šroubkem na svorce, tedy neurčených pro průběžnou montáž, jsou pouze pozůstatky dob minulých, starých cca 45 a více let. Od těch dob na našem trhu jsou pouze zásuvky pro montáž průběžnou, je to údajně požadavek předmětových norem. Tak neřešte prosím vás takový nesmysl jako jsou tři vodiče pod jeden šroubek a pod.,  jak se o to někdo snaží. Nevím proč by se tato debata měla týkat starých archaických zásuvek, a s nimiž se již téměř nesetkáte. Nebo jste v poslední době montoval zásuvky vyrobené před půl stoletím ?

Jan Kučera:
Trochu jsem se lekl, že jsem v nějaké hibernaci prospal 45 let. (to už by mi bylo přes 100) Raději jsem se podíval do kalendáře a hlavně na úplně novou jednozásuvku TANGO od ABB. Ta má pouze jeden šroubek na kontakt. Kde je chyba??

Štefan Beláň:
Pane Jonáš, je vidět že máte přehled, ale bohužel jen v tuzemské výrobě. Musíte se kouknout také na podstatně kvalitnější zahraniční výrobky např. Elso a pod..

Nemusíte si hned pod sebou řezat větev!

Tomáš Novotný:
Tedy pane Beláni, já si fakt nedovedu představit, že někdo vyřeší přidání další zásuvky tím, že tu na konci nahradí zrovna zásuvkou Elso (a napere do ní Al dvoudrát) a pak přes třívodič ´přidá další. Promiňte, ale při té představě se fakt musím smát :-))

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana