Je napětí mezi N a PE v zásuvce cca 4V v pořádku ?

<< < (5/9) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  19.02.2014, 20:33

Kudy? Zkuste nakreslit. U nás vy bytě si to nedovedu nějak představit. Stoupačky (elektrické nikoli vodovodní, tak se jim u nás prostě říká) jsou v TN-C a PE v mém bytě nemá jiné propojení s PE v bytě souseda než přes potenciál společné PEN ve stoupačce. Voda plastová, pospojení není.

Pokud není pospojení, tak asi nikudy, ještě mne napadá propojení prostřednictví m rozvodů "datařiny",  ale úvahy o "kondenzátorech" ponechám raději zkušenějším elektronikům :)

Jan Alin:
Tak data k sousedovi také nemám ale na jeho wifi se běžně připojuji. :-)
To ovšem to napětí v zásuvce neudělá. Tazatel to má doma skoro stoprocentně a je to buď v instalaci, nebo v měřáku.

Miroš Jan:
Páni kolegové.
Pokud je pro vás údaj, který změří multimetr za pár stovek, relevantní k tomu, abyste se tím zabývali, tak to potom pardón. Jestli používáte při revizní činnosti takovéto sr…ky, se na mně nezlobte, ale jak potom můžete změřeným údajům věřit?

Jan Alin:
Citace: Miroš Jan  19.02.2014, 21:09

Páni kolegové.
Pokud je pro vás údaj, který změří multimetr za pár stovek, relevantní k tomu, abyste se tím zabývali, tak to potom pardón. Jestli používáte při revizní činnosti takovéto sr…ky, se na mně nezlobte, ale jak potom můžete změřeným údajům věřit?

Podebatovat o problému z tepla domova neuškodí, ovšem že bych tam za své zajel se svými přístroji abych zjistil, kde je zakopaný pes, to asi ne. Tvrdit, že tam problém být nemůže jen kvůli levnému přístroji si také netroufnu.

Miroš Jan:
Citace: Jan Alin  19.02.2014, 21:17

Podebatovat o problému z tepla domova neuškodí, ovšem že bych tam za své zajel se svými přístroji abych zjistil, kde je zakopaný pes, to asi ne. Tvrdit, že tam problém být nemůže jen kvůli levnému přístroji si také netroufnu.

Jmenovče, podívej se na údaje k tomu multimetru!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana