Je napětí mezi N a PE v zásuvce cca 4V v pořádku ?

<< < (3/9) > >>

Jaroslav Hasala:
Rozdíl napětí mezi N a PE je silně závislý na zatížení okruhu.
Předpokládám tedy instalaci TN-C-S.
U instalací TN-C (dvoudrátové) by to byl určitě znak poruchy.

Ludvík Kubík:
Citace: Zbyněk Doležal  18.02.2014, 21:02

...indukované v čem ?  V jiných zásuvkách bylo buď  0,0 V nebo cca 0,5 V. Večer bývá napětí větší než ráno.

Nemůžu si pomoci, ale do zásuvky (tu, na které měříte napětí mezi PE a N) vám vedou dva nebo tři dráty? Byť se zdá moje otázka nelogická, vím, na co se ptám.

Lubomír Jindra:
Citace: Zbyněk Doležal  18.02.2014, 21:08

Je to byt 2+1, takže asi klasická elektroinstala ce. Dnes večer dokonce skoro 5 V.

Další věc - v bytě se často přepalují vlákna žárovek. Když jsem proměřil objímku "dotyčného" vypnutého lustru, tak jsem naměřil 2 V.

Praskající žárovky je dnes tak častý jev, že lidé dokonce poptávají opravu lustrů. Chyba je samozřejmě v žárovkách ne v lustrech.

Miroš Jan:
Citace: Zbyněk Doležal  18.02.2014, 21:02

...indukované v čem ?  V jiných zásuvkách bylo buď  0,0 V nebo cca 0,5 V. Večer bývá napětí větší než ráno.

Vzhledem k tomu uvedenému multimetru, (nevěřím těm změřeným údajům ani zamák),to prostě pro mne, není relevantní údaj. Až to změříte kvalitním měřícím přístrojem, pak se můžeme bavit dál. ;)

Milan Hudec:
Na druhou stranu, tazatel uvádí, že se jedná o byt v paneláku, kde na instalaci v jednom bytě mají vliv instalace ostatních (alespoň v rámci stupačky zcela jistě),  takže bych oněch 5V bral klidně coby "relevantní" údaj, spíše by bylo podezřelé, pokud by tam bylo napětí blížící se nule ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana