Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?

<< < (9/18) > >>

Maroš Klein:
Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre, bodaj by bol niekde šťastlivec, ktorý má tiež vadný, a ten mu ukazuje namiesto skutočných 10kW napríklad 1kW.
Ale „to se nikdo nedoví...“  :D

Veronika Neckařová:
Citace: Jaroslav Hasala  27.09.2013, 11:34

Už asi desetkrát jsem (na vyloženou žádost zákazníka) nechal poslat elektroměr do zkušebny na ověření.
Ve všech případech, u kterých jsem byl, nikdy nebyla uznána chyba elektroměru.
Ani jsem nikdy neslyšel, že by to někdy ze strany distibutora bylo uznáno.

Ne že by vám to nepřál, ale docela by mě překvapilo, kdyby distributor uznal chybu elektroměru.
Dejte prosím vědět, jak to dopadlo, moc by mě to zajímalo.

Toho se taky bojíme. Dám určitě vědět, jak to dopadlo. Ani nevím, kolik dní mají na to přezkoušení - tuším, že asi 30 dní. Dost by mě zajímalo, jak to tam měří a co tam měří.

Veronika Neckařová:
Citace: Maroš Klein  27.09.2013, 11:42

Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre, bodaj by bol niekde šťastlivec, ktorý má tiež vadný, a ten mu ukazuje namiesto skutočných 10kW napríklad 1kW.
Ale „to se nikdo nedoví...“  :D

Přesně tak :-D Zákaznící si asi nestěžují, že jim elektroměr měří 10x méně než má :-D

Josef Křemen:
Paní Neckářová, doufám, že vše proběhne k Vaší spokojenosti. Nahoře jsem napsal, že váš zástupce může být u přezkoušení (ale má to cenu??),  elektroměr se poté uchovává pro případné odvolání a nebo soudní spor.
Pro vydání opravné faktury musí být doklad ze státní zkušebny o chybném měřidle (kdysi v těchto jasných případech ani být nemusel) a opravná faktura se počítá z minulé nebo budoucí spotřeby (většinou z měsíčního období),  takže měření a fotka na místě je pouze informativní.
Ale kdyby náhodou něco dopadlo špatně, tak mi dejte vědět.

David Hruda:
Asi bych si pro jistotu natočil na video hodnoty proudu na klešťáku a rychlost nárůstu na elměru, abych měl v ruce alespoň něco.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana