Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Jan Kelbich:
Citace: Veronika Neckařová 27.09.2013, 10:53
Teď ještě doufat, že zkouška elektroměru jeho nefunkčnost potvrdí ;)
... jen by mě zajímalo, k čemu je vlastně dobré teď provádět zkoušku (původního) elektroměru, když závada již byla objevena a odstraněna ...
Václav Třetí:
Kontrola by měla proběhnout v cejchovně a posléze by měl distributor opravit fakturaci. Váha v obchodě, stejně jako elměr jsou zařízení podle kterých se něco účtuje a tudíž podléhají pravidelné kontrole. Pokud je reklamace na množství, mělo by se měřící zařízení zkontrolovat, zda měří správně, pokud se zjistí odchylka, jeji třeba vyčíslit a podle ní opravit kalkulaci ceny a účet (fakturu).
Jaroslav Hasala:
Může být ještě nějaký problém přímo v elektroměrovém rozvaděči - viz např. to, co jsem psal o těch svorkách.
Nicméně, pokud je po výměně elektroměru spotřeba "normální", nabízí se nejjednoduší vysvětlení, že byl elektroměr skutečně vadný.
Ovšem doporučoval bych pro jistotu alespoň ještě nějakou dobu sledovat spotřebu.
Veronika Neckařová:
Děkuju,
spotřebu určitě kontrolovat budu každý den ve stejnou dobu.
Snad elektroměr uznají vadným, protože jinak nás z toho účtu klepne (norm)
Jaroslav Hasala:
Citace: Václav Třetí 27.09.2013, 11:13
Kontrola by měla proběhnout v cejchovně a posléze by měl distributor opravit fakturaci.
Už asi desetkrát jsem (na vyloženou žádost zákazníka) nechal poslat elektroměr do zkušebny na ověření.
Ve všech případech, u kterých jsem byl, nikdy nebyla uznána chyba elektroměru.
Ani jsem nikdy neslyšel, že by to někdy ze strany distibutora bylo uznáno.
Citace: Veronika Neckařová 27.09.2013, 11:20
(...) Snad elektroměr uznají vadným, protože jinak nás z toho účtu klepne (norm)
Ne že by vám to nepřál, ale docela by mě překvapilo, kdyby distributor uznal chybu elektroměru.
Dejte prosím vědět, jak to dopadlo, moc by mě to zajímalo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana