Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?

<< < (18/18)

Václav Třetí:
Citace: Gerhard Tvrdý  22.01.2026, 11:34

,   reagoval jsem na problém protože datumy odpovědí jak se problém má řešit jsou z ledna 2026 - doufám, že je leden 2026. Jelikož nemám křišťálovou kouli, tak nemohu vědět, že problém je už dávno vyřešen. Pokud už problém není aktuální bylo by vhodné dotaz smazat.

Stačí číst, každá odpověď má hned pod nadpisem své pořadové číslo a datum vložení.

Citace: Richard Šurek  24.01.2026, 04:59

Moje zkušenost: soused připojený za cizím elektroměrem na svorky v horní části rozvaděče na chodbě. Nic neobvyklého. Český kutil si poradí.

Známý způsob krádeže EE v panelácích a mnoha dalších činžácích.

Ondřej Šeda:
 (poklona)  všem za podněty, nakonec nebylo potřeba udělat nic jiného než napsat email mému dodavateli energie, který ho přeposlal logicky distributorovi .

Za týden přijel technik, chvíli se v tom hrabal šroubovákem, pak chvíli telefonoval a nakonec oznámil, že je nejspíše vadná elektronka E13 (čti zenerova dioda) a elektroměr vyměnil.

Včera mi přišlo vyrozumění, že reklamaci uznávají. Co mne potěšilo ze všeho nejvíce, tak nejen že mi odečtou zhruba 4MWh z aktuálního vyúčtování, které teprve proběhne, ale také zhruba 4MWh z vyúčtování za roky 2022-2023, na které už poslali opravnou fakturu.

Je tedy možné, že elektroměr měří s chybou, pak se dá na 2 roky do normálu, aby se po takové době zase zbláznil.

Jiří Kantner:
Je to nepravděpodobn é ale vyloučit to nelze. Mohl by to být případ studeného spoje kritických součástek  v elektroměru.  Občas vede občas vedešpatně nebo vůbec. Dokud takové chybující zařízení nemá člověk v ruce,  je to vše jen spelukace.
A kdo jedná rychle a vstřícně, ušetří za vlekoucí se  soudní spory a právní bitvy soudních znalců. 

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana