Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Veronika Nec.:
Přišla nám neskutečná faktura za elektřinu. Začala jsem si zapisovat stav elektroměru, půjčila jsem si měřící přístroje, ale stále mi vychází absolutní čísla. Bydlíme v panelákovém bytě, elektřinou netopíme, vaříme na plynu. Spotřeba neustále stoupá, minulý týden 50kWh za den, momentálně 100kWh za den!! Máme ledničku (podle měřáku 0,67 kWh za den), televize (běžný provoz 0,104 kwH za den), pračku a sušičku (momentálně vytáhnuté ze zásuvky, takže do spotřeby nepočítám) svítíme běžně, přes noc zapnutí dětská chůvička, 1x denně kávovat na 5 minut, žehličku jsem nepoužila, klimatizaci nemáme, trouba zapnutá max. 4 hodiny týdně, digestoř vypnutá, myčka běží max hodinu denně, WIFI modem skoro nic nebere.
Podle diskuzních fór co jsem prošla ohledně elektroměrů všude píšou, že elektroměry špatný být nemůžou a když, tak měří méně. Máme digitální. Přece ale musí být špatný elektroměr? Přece tato spotřeba není normální. Když vyhodím všechny jističe, spotřeba se zastaví. Už jsme objednali výměnu elektroměru, snad na konci týdne přijdou.
Co si myslíte? Setkali jste s něčím podobným? Viděli jste porouchaný digitální elektroměr, který načítal o dost víc?
Milan Hudec:
Podezřelá je ta chůvička
raj:
Podle Vašich denních odečtů - skutečně "tolik" elektroměr napočítá ?
Máte jednofázový či třífázový hlavní jistič?
Jeho hodnota ?
"Nenapíchl" se někdo na vás?
Průměrný odběr cca 2,4kW je skutečně dost.
Pokud je podezření na vadný elektroměr, pozor, neboť po výměně zmizí v propadlišti distribuční společnosti a reklamace bude problém ...
Lubomír Jindra:
Údaje o spotřebách se zdají být důvěryhodné a spotřeba 100kWh za den je opravdu velmi hodně. To je přibližně jako kdyby byl 24hodin zapnutý spotřebič 4kW. Takovou spotřebu by vám nevytvořil ani soused, kdyby se na vás napojil. Rovněž lze vyloučit poruchy (zkrat vedení, zkrat ve spotřebiči...) protože při takovém množství energie které by do takové poruchy teklo, by vše již dávno chytlo nepřehlédnutel ným plamenem.
Nevím jak jsou digitální elektroměry poruchové, ale myslím si že rozbít se může úplně všechno a nezdá se mi pravděpodobné že by z toho pánbůh vyňal elektroměry. Uvidíte po výměně.
Vít Rotrekl:
Souhlasím s kolegy. A doplnil bych kol. Rajmonta. Pořádně si zdokumentujte stavy elektroměru, pro případnou reklamaci.... Ale pokud nemáte stav zapisovaný pravidelně a ideálně i prováděný samoodečet, tak budete těžko něco dokazovat....
Jen tak nepřehlídla jste se o desetinou čárku? Jen se tak pro jistotu ptám. Ale to by nebyla velká cifra na faktuře.... (rychlejší ruce jak hlava).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana