Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Veronika Neckařová 26.09.2013, 11:24
...- zítra mají přijít na výměnu, jsem dost zvědavá, protože jestli byla chyba v elektroměru, tak to uvidím už třeba za hodinu...
...na doporučení PRE jsme obvolávali elektroinstala ční firmy, která nám skoro všechny řekli, ať si necháme vyměnit elektroměr a pak se uvidí...
Stačilo přece jednoduše změřit proud klešťákem na odvodních vodičích elektroměru, vč.PENu.
Pokud by tam nic neteklo, elměr by měřil, znamená to vadu. Pokud ano, soused začal topit. Nedivte se, taková kosa venku. :'(
Tomáš Žabka:
Citace: Jan Kelbich 26.09.2013, 13:10
To mi vychází 5,77 A při 400 V.
Pokud tam není nějaká výrazná jalovina.
:) nevím jak vy, ale já doma standardně 3f okruhy nemám a maximální hodnotu jističů na 1f mám 16A. 3f v domácnosti jsou většinou jen pro varné desky a podle příspěvku mají plynový sporák. V rodinných domech mají 3f daleko větší uplatnění, ale v bytech ne.
Pavel Horský:
Citace: Rozmahel Vladimír 26.09.2013, 13:21
Stačilo přece jednoduše změřit proud klešťákem na odvodních vodičích elektroměru, vč.PENu.
Pokud by tam nic neteklo, elměr by měřil, znamená to vadu. Pokud ano, soused začal topit. Nedivte se, taková kosa venku. :'(
To je přesně ono. Divím se, že to tu nikoho z odborníků nenapadlo dříve. Jak jednoduché. ;)
raj:
Nejvíc se bojím toho, že nám ten elektroměr vymění, nový bude fungovat jak má a pak přijde výsledek ze zkušebny, že ten starý byl v pořádku. Moc nevím, jak to pak budeme dokazovat :-(((
Jednoduše.
Nedovolte vyměnit elektroměr dříve, než předvedete technikovi co jste naměřila. Prostě si tam hodinu počká ať se mu to líbí, nebo ne, odečtěte stav, nechte namontovat nový a udělejte totéž. Obojí napište do montážního listu.
Kdyby technik prudil, napřed mu jen vyhrožujte a pokud by to nestačilo, tak i skutečně zavolejte policii s podezřením na černý odběr. Ideální je pořídit i mobilem videozáznam elektroměrů. (ať je tam ale vidět výrobní číslo)
ACEOF ACES:
- vypnula jsem všechny jističe v bytě a postupně zkoušela po hodině vždy zapnout jenom jeden jiný a měřila spotřeba - byla od 1,5kWH - 5 kWH za hodinu.
Vypadá to, že jste to našla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana