Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Vít Rotrekl:
Citace: Veronika Neckařová 26.09.2013, 11:24
Nejvíc se bojím toho, že nám ten elektroměr vymění, nový bude fungovat jak má a pak přijde výsledek ze zkušebny, že ten starý byl v pořádku. Moc nevím, jak to pak budeme dokazovat :-(((
Soudní znalec, který by dokázal posoudi, že s instalací nebylo po výměně elektroměru nějakým způsobem manipulováno? Důkladná fotodokumentac e celé elektroinstala ce... tohle mě tak z hlavy napadlo.
Citace: Veronika Neckařová 26.09.2013, 11:24
- na doporučení PRE jsme obvolávali elektroinstala ční firmy, která nám skoro všechny řekli, ať si necháme vyměnit elektroměr a pak se uvidí
Určitě tu na fóru je nějaký vybavený a zkušený RT z vašeho okolí, třeba se ozve. Říkáte, že PRE, takže Praha...
Martin Škopek:
Statický elektroměr je plně elektronické zařízení, tudíž se mohou vyskytovat různé chybové stavy a chování…
viz např. i vlákno zde:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,26580.msg203454.html#msg203454
Citace: Jirka Š. Svejkovský 26.09.2013, 09:57
Napadlo mě, neměnili vám v poslední době elektroměr? Může mít špatně nastavenou konstantu, mohl být původně někde na nepřímém měření třeba 150/5A a v turánu vám bude načítat 30x víc, než je skutečnost.
Nedomnívám se, že by toto mohlo nastat, neboť v panelácích se bude určitě jednat o přímé měření, a tyto elektroměry jsou odlišné od elměrů pro nepřímé měření. Pochybuji, že by takovou fatální záměnu zaměstnanec distributora udělal a zároveň, že by značně vyšší proudy než ze sekundáru měřících traf (1 či 5 A) elektroměr ustál.
František Šohajda:
Jednou se neco podobneho stalo kolegovi elektrikarovi! Napsal si stav elektromeru co mel doma v RD a sel do kancelare distributora.. ...Kdyz to spocital na kalakulacce vyslo to OK !
Ale jak to pani v kancelari dala do programu v PC tak mu vyslo o 30 000,-kc vice....zavola li vedouciho,dal to do programu v PC a rekl ze je faktura dobre! Kolega mu rekl at si to spocita na kalkulacce ze mu to vyjde dobre......vit e co mu rekl, pokud se mu to nelibi a bude do toho kecat, ze ho dojdou odpojit!
Kolega mu rekl'ze nic jineho neumi!
No a konec...musel to zaplatit a do mesice mel omluvny dopis ze chyba byla v PC!
ps:pisi z Azie bez hacku a carek..
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Škopek 26.09.2013, 12:34
Nedomnívám se, že by toto mohlo nastat, neboť v panelácích se bude určitě jednat o přímé měření, a tyto elektroměry jsou odlišné od elměrů pro nepřímé měření.
Jenom namátkou jsem sáhl po elektroměru ODIN od ABB. Z přímého měření uděláte nepřímé pouhou změnou převodní konstanty. Nevím, jaké dnes používají elektroměry u PRE, ale předpokládám, že jdou cestou modernizace, tak se podobný "univerzál" vyskytnout může.
Jan Kelbich:
Citace: Tomáš Žabka 26.09.2013, 07:14
odběr 4kW. To už je za hranicí standardního jističe 16A,
To mi vychází 5,77 A při 400 V.
Pokud tam není nějaká výrazná jalovina.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana