Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Jirka Š. Svejkovský:
Napadlo mě, neměnili vám v poslední době elektroměr? Může mít špatně nastavenou konstantu, mohl být původně někde na nepřímém měření třeba 150/5A a v turánu vám bude načítat 30x víc, než je skutečnost.
A přidám taky jeden příběh:
V jednom paneláku o 4 vchodech jsme řešili následující situaci. Jeden nájemník si stěžoval, že mu přišel nedoplatek okolo šesti tisíc.
Problém jsme našli dost rychle.
Družstvo si nechalo namontovat kamerový systém. Rekorder byl ve sklepě a napíchlý na elektroměr tohoto nájemníka. Těch pár korun navíc ani nepozná. No, dost se mýlili.
IM:
Citace: Václav Třetí 26.09.2013, 04:33
Pračka nebo myčka odbere až do 2kW za hodinu provozu, závisí na použitém pracím nebo mycím programu. Trouba spotřebovává obvykle do 1,5 až 2kW za hodinu,
:( :-[ :o
Oldřich Morávek:
Jednou jsem se setkal s mechanickým elektroměrem, který načítal víc, než měl. Chybu jsme našli v připojené, resp. nepřipojené nule k elektroměru.
Pozvěte si RT, nebo patřičně vybaveného elektrikáře. Najít závadu by při takovém odběru neměl být zas až tak velký problém
Veronika Neckařová:
děkuju všem za odpovědi.
Dodávám další informace,na které jste se ptali:
- bohužel o desetinou čárku jsem se nepřehlídla :-( od odečtu elektrárny jsme např. za 9 dní propálili skoro 1 000 kWH, z toho 4 dny jsme ani nebyli doma :-(
- spotřeba celkově stoupá, před týdnem cca. 20 kwH za noc, nyní i přes 50 kWh za noc, za den o samé
- vypnula jsem všechny jističe v bytě a postupně zkoušela po hodině vždy zapnout jenom jeden jiný a měřila spotřeba - byla od 1,5kWH - 5 kWH za hodinu. Čekala jsem, že najdu 1 viníka - 1 např. zásuvku,která tolik žere, ale bohužel
- zítra mají přijít na výměnu, jsem dost zvědavá, protože jestli byla chyba v elektroměru, tak to uvidím už třeba za hodinu
- odběr za minulé období byl 3kWh za den, teď to průměrem vychází na 25kWh za den (prostým vydělením roční spotřeby/365 dní), což by dejme tomu nebylo až tak šílené, ale denní odečty mi ukazují 50 kwH minulý týden za den a 100kWh tento týden za den. Z toho usuzuji, že chyba musela nastat v posledním měsíci(měsících), protože kdybychom rok odebírali 100 kwH za den, tak máme fakturu dost přes 100 000 Kč. Takhle nám přišla faktura na cca. 40 000 Kč a za období od 11. září je celková spotřeba dost přes 1 000 kwH :-(
- na doporučení PRE jsme obvolávali elektroinstala ční firmy, která nám skoro všechny řekli, ať si necháme vyměnit elektroměr a pak se uvidí
Nejvíc se bojím toho, že nám ten elektroměr vymění, nový bude fungovat jak má a pak přijde výsledek ze zkušebny, že ten starý byl v pořádku. Moc nevím, jak to pak budeme dokazovat :-(((
Jan Franěk:
Je jasné, že bez zkušeného elektrikáře, lépe revizního technika, tento problém asi nevyřešíte. Proč ztrácíte čas a peníze, místo pozvání odborníka, který by váš problém mohl vyřešit obratem.
Citace: Veronika Neckařová 26.09.2013, 11:24
Nejvíc se bojím toho, že nám ten elektroměr vymění, nový bude fungovat jak má a pak přijde výsledek ze zkušebny, že ten starý byl v pořádku. Moc nevím, jak to pak budeme dokazovat :-(((
To je více než pravděpodobné. To mám podloženo i několika případy z praxe. Jsem přesvědčen o tom, že zkušebna proti svému "chlebodárci" jisto jistě nepůjde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana