Má Jan Hájek o aktivních hromosvodech pravdu nebo konspiruje?
Jiří Schwarz:
Honzo, netvoříte nějakou statistiku bouřkové činnosti za poslední roky?
Několik let to vypadalo, že bouřek je hodně, přes střední evropu přecházejí hodně výrazné bouřkové fronty, ale letos těch větších bouřek asi nebylo tolik jako poslední 2 - 3 roky.
Ono by to mohlo vést k mylnému dojmu, že "bylo méně škod, aktiváky fungují"...
Roman Šafránek:
Citace: Kamil Novák 04.09.2013, 07:27
O jaké jednotnosti se zde prosím píše? :-\
Možná jsem se špatně vyjádřil, asi jsem myslel spíše na volný pohyb osob, zboží...
Jak je to s tou závazností norem? Norma je nezávazná, pokud to neupraví nějaký zákon. Na to, že např. objekt nemocnice by měl být "podle norem" určitě někde zákon myslí a navíc je to záležitostí TIČR. Pak se ale zase říká, že norma je pouze "návod" a v reále to musíme udělat stejně bezpečné nebo bezpečnější než je požadavek normy a musíme to umět "doložit". Je tedy možný výklad (i v nemocnici a i pro TIČR) že není použito řešení podle normy ale řešení jiné, které je stejně bezpečné (nebo i lepší) a k doložení máme nějakou francouzskou normu?
Každopádně nejsem příznivcem aktiváku, své výhody (popsané výše) ale mají a tyto výhody dokážou přesvědčit spoustu lidí v celém řetězci výstavby a proto je jich tady všude tolik.
Mají i jednu hlavní nevýhodu - pravděpodobně nefungují.
Jan Hájek:
Citace: Jiří Schwarz 04.09.2013, 08:24
Honzo, netvoříte nějakou statistiku bouřkové činnosti za poslední roky?
Několik let to vypadalo, že bouřek je hodně, přes střední evropu přecházejí hodně výrazné bouřkové fronty, ale letos těch větších bouřek asi nebylo tolik jako poslední 2 - 3 roky.
Žádná z dostupných statistik není relevantní a pokud by někdo chtěl nějakou lepší, tak jí musí zaplatit. No a to se nikomu nejspíš nevyplatí. Osobně odhaduji, že by jeden případ šel informačně vytěžit tak za 20 tisíc.Desetile tá statistika tedy za nějakých 50 -100 Mil. v ČR. A nebylo by to nic jiného, než statistika pouhých 10 let. No možná pokud by se složili lidé na Hulínsku :).
Tahle moje postihuje většinu událostí, které se staly 2012 a 2013 a psalo se o nich na webu, můj odhad je , že se jedná tak o 10%-25% všech případů a tak 1-5% škod.
http://www.kniska.eu/zasahy_bleskem_aktualni
Jan Hájek:
Citace: Roman Šafránek 04.09.2013, 08:25
Jak je to s tou závazností norem? ....... je to záležitostí TIČR. .........a k doložení máme nějakou francouzskou normu?
Neustále zapomínáte na jednu nejdůležitější otázku, je v ČR fungující právní stát?
Všiml si někdo, že například v USA člověk zadržený kvůli únosům v květnu, byl v srpnu už odsouzen?
Tady se spory vlečou desetiletí a všem to připadá normální.
František Šohajda:
Citace
Neustále zapomínáte na jednu nejdůležitější otázku, je v ČR fungující právní stát?
Právě že moc funkčí není, tak se tolerují i různé technické hity ! (dance) (jupi)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana