Má Jan Hájek o aktivních hromosvodech pravdu nebo konspiruje?

(1/20) > >>

Tým Elektrika:
Jan Hájek o aktivních hromosvodech #1
Podle staré ČSN 34 1390 hromosvody nyní již realizovat nelze. Ve věstníku UNMZ 2013-1 se máme řídit normami platnými v České republice. Co dělá aktivní hromosvod na brněnském letišti v Tuřanech? Na čí straně je vlastně Jan Hájek? Za jakých jiných okolností můžeme instalovat aktivní hromosvod, když ne podle ČSN? Co vlastně máme očekávat od hromosvodní soustavy? Co francouzké řešení na rozdíl od světového vlastně nesplňuje? Ukázka toho, proč nemůže být francouzské řešení v praxi realizovatelné . Existují dokumenty o nefunkčnosti aktivního hromosvodu? Co mám k dispozici v rozhodování, který systém zvolit? Projektant se má rozhodnout podle toho, zda má strach z budoucnosti ...
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Má Jan Hájek o aktivních hromosvodech pravdu nebo konspiruje?

Honza Krepl:
K aktiváku se osobně ani nepřiblížím ale při náhledu do revizní zprávy nejmenovaného RT z okolí Brna jsem byl zaskočen tím, že revize je pouze na svod a zemnění, nikoliv však na jímací soustavu (ESE),  tudíž ani na systém LPS jako celek...

Milan Hudec:
Z hlediska legislativy je aktivák na našem území jasně zakázán, či lépe řečeno neuznává se jako ochrana před bleskem, navíc by jeho vlastnosti při uvažování jeho skutečného fungování měly za následek zvýšené riziko pro okolní objekty, investor by tedy mimo svého aktiváku vybavit ostatní domy ochranou v nejvyšší třídě rizika

František Šohajda:
Citace: Honza Krepl  22.08.2013, 15:04

K aktiváku se osobně ani nepřiblížím ale při náhledu do revizní zprávy nejmenovaného RT z okolí Brna jsem byl zaskočen tím, že revize je pouze na svod a zemnění, nikoliv však na jímací soustavu (ESE),  tudíž ani na systém LPS jako celek...

Makovice (hlavice) se měří jakýmsi tajným přístrojem.... pokud ho nemá, nemůže udávat hodnoty !! ;D ;D ;D ;D ;D

Milan Hudec:
Lze provést revizi zásuvkookruhu obsahující pouze vodič N?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana