Musí se na ochranné pospojení připojit zásuvky v koupelně?
zerotest:
To: Pavel Horský
Doplňková ochrana to má v názvu, že je doplňková a nepochopení pramení zřejmě z neznalosti učiva základní školy.
Vámi navrhovaná doplňková ochrana je děravá jako cedník a jestli s takovým uvažováním i projektujete, tak potěš pánbůh.
Co se týká přivedení nebezpečného potenciálu vodovodním plastovým potrubím, tak mám ověřeno měřením, že to je možné - tedy vodovodní baterii připojit na pospojování.
Pří měření elektrické pevnosti došlo k průrazům (měřeno AC). Je matoucí, že někdo měří Ohmy a vychází z měřené hodnoty (měřeno DC), která se zdá být vyhovující. To asi pramení z neznalosti rozdílů U max. mezi AC a DC.
solimek:
Citace: Jan Franěk 04.06.2013, 04:09
A jste si jistý, že je taková ležérnost správná? Co třeba návody výrobce? Ty se nečtou?
Reagoval jsem pouze na předchozí příspěvky, z toho ještě neplyne, že s tím souhlasím.
solimek:
Citace: zerotest 04.06.2013, 08:34
Když si položíte otázku, k čemu slouží doplňující pospojování a co musí splňovat a správně si na to odpovíte, tak tu nebudete radit takové blbosti jako, že něco nedělat nebo obejít, zjednodušit a podobně.
Doplňující ochranné pospojování se považuje za doplnění ochrany při poruše. Uvedení všech přístupných vodivých částí, neživých vodivých částí a zásuvek na STEJNÝ POTENCIÁL.
Prosím, přečtěte si pozorně článek 3.9.5. TNI 33-2000-7-701, především posůlední odstavec před poznámkou.
Pavel Horský:
To zerotest: zrovna o tobě jsem psal v mém předešlém příspěvku
Je to tvůj názor, tvoje teorie, tak se jí řiď a prováděj, ale nevnucuj to prosím ostatním!
Mohl jsi připomínkovat ČSN 33 2000-7-701 ed.2 a stejně tak TNI. Jistě by tam uvedli problém s plastovým potrubím a navrhli
řešení.
Ale jsem rád, že jsi se ozval. I kvůli tobě byl tento příspěvek vpuštěn do diskuse, i když jde o opakované téma.
David Hruda:
Citace: zerotest 04.06.2013, 09:45
Co se týká přivedení nebezpečného potenciálu vodovodním plastovým potrubím, tak mám ověřeno měřením, že to je možné - tedy vodovodní baterii připojit na pospojování.
Mohl byste popsat mechanismus přivedení nebezpečného potenciálu plastovým vodovodním potrubím?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana