Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Milan Hudec:
Pane kolego, Vy jste po ránu snad požil (dance) (dance)
Asi je dáno mojí neschopností, vám něco kolem přepětí vysvětlit, proto s v tématu končím a debatu přenechám zkušenějším kolegům.
Snad ještě jedno přirovnání, určitá selekce vykradených objektů začala s nástupem prvních zámků na dveřích, a protože jsem realista, mám zámek také.
Jan Franěk:
Nekončící debata o tom, jestli a případně jak bránit nemovitosti před následky úderu blesku.
Mnoho starších lidí, včetně mojí babičky, má zafixováno (zřejmě byla v té době kvalitní osvěta), že během bouřky vytahují spotřebiče ze zásuvky. Je to vlastně taková primitivní, ale velmi účinná ochrana před přepětím v síti, hlavně z dob, kdy byly všechna vedení tažená vzduchem a nebyly známy jiné způsoby, jak uchránit spotřebiče v domě i jejich majitele.
Protože těch spotřebičů máme dnes doma všichni mnohem více, než dřív bývalo obvyklé, nedovedu si dobře představit, především u vestavěných spotřebičů, že bych během bouřkového období, chodil po domě a vše vytahoval ze zásuvek. Nehledě na to, že dnešní spotřebiče, jsou díky elektronice k podobným událostem mnohem více náchylné. Už vůbec nemluvím o tom, že pokud sečtu cenu všech, i drobných spotřebičů v domě, docházím k nemalé částce. A to nemluvím o možné ztrátě důležitých osobních, případně i firemních dat a podobně.
Daniel Hudzík:
Klasika... spotrebice za par tisic €, to je v poriadku, prepatovky za par stoviek na ochranu tych par tisicov - strasny problem
Jan Alin:
Pánové, já vás obdivuji, kde na tohle berete čas? Budu potřebovat školení, jinak to nestíhám ani pořádně přečíst. :D
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 20.02.2013, 14:34
Nekončící debata o tom, jestli a případně jak bránit nemovitosti před následky úderu blesku.
Mnoho starších lidí, včetně mojí babičky, má zafixováno (zřejmě byla v té době kvalitní osvěta), že během bouřky vytahují spotřebiče ze zásuvky. Je to vlastně taková primitivní, ale velmi účinná ochrana před přepětím v síti, hlavně z dob, kdy byly všechna vedení tažená vzduchem a nebyly známy jiné způsoby, jak uchránit spotřebiče v domě i jejich majitele.
Protože těch spotřebičů máme dnes doma všichni mnohem více, než dřív bývalo obvyklé, nedovedu si dobře představit, především u vestavěných spotřebičů, že bych během bouřkového období, chodil po domě a vše vytahoval ze zásuvek. Nehledě na to, že dnešní spotřebiče, jsou díky elektronice k podobným událostem mnohem více náchylné. Už vůbec nemluvím o tom, že pokud sečtu cenu všech, i drobných spotřebičů v domě, docházím k nemalé částce. A to nemluvím o možné ztrátě důležitých osobních, případně i firemních dat a podobně.
Dokud budou škody proplácet pojišťovny, nevidím problém.
Pokud pak vyrukují s podmínkou instalace "přepěťovek", bude to problém a já o tom začnu uvažovat. To však v nejbližších letech nehrozí. Teda alespoň u ČP.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana