Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (33/33)

Jiří Schwarz:
Kolik je tu lidí, kteří se setkali s elektroinstala cí po úderu blesku?
Co tam bylo a jak to dopadlo?
Pokud jsem se setkal se škodami, buď tam byly přepěťovky "značek o jejichž kvalitě nejsem přesvědčen",  nebo tam bylo jen "C-čko",  které změnilo barvu okýnka, nebo tam nebylo nic...

Jenže jak zjistit u 2 nebo 3 značek, jestli do objektů, kde jsou nasazené, "blesk ani přepětí nezabloudilo",  nebo jestli jsou tak účinné, že pokud nešlo o přímý úder pořádného blesku, ochrany to opravdu ochránili?

Jaroslav Ratiborský:
Vzhledem k průběhu a obsahu diskuze předpokládám,že jste si již vybral a budete s vybraným přístrojem spokojen. Přeji klidný bezporuchový provoz.

Milan Hudec:
Nějak se tu pozapoměl zmínit možná největší nedostatek varistorových prvních stupňů - tj. schopnost svádět následné po sobě jdoucí vlny (není čas na plné zotavení varistoru),  kdy u cca.třetí je ochrana již jaksi na kočku.
Kolega Ratiborský možná potvrdí i určitou doměnku, že největší nebezpečí těchto následných výbojů je v oblastech se zvýšeným obsahem taninů v přírodě (např. bukový porost, či vinohrad),  které dokáží vyvolat přerušovaný bleskový kanál.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  13.03.2013, 14:33

Nějak se tu pozapoměl zmínit možná největší nedostatek varistorových prvních stupňů - tj. schopnost svádět následné po sobě jdoucí vlny (není čas na plné zotavení varistoru),  kdy u cca.třetí je ochrana již jaksi na kočku.
Kolega Ratiborský možná potvrdí i určitou doměnku, že největší nebezpečí těchto následných výbojů je v oblastech se zvýšeným obsahem taninů v přírodě (např. bukový porost, či vinohrad),  které dokáží vyvolat přerušovaný bleskový kanál.

Já být vámi,tak nechám potvrzování domněnek na autorovi domněnky a více se zabývám realitou než-li smyšlenými výplody fantazií.
Pokud však tuto domněnku:
určitou doměnku, že největší nebezpečí těchto následných výbojů je v oblastech se zvýšeným obsahem taninů v přírodě (např. bukový porost, či vinohrad),  které dokáží vyvolat přerušovaný bleskový kanál.
máte nějakým způsobem ověřenu, tak výše uvedené doporučení beru zpět.

Milan Hudec:
 Autor doměnky jsem já a chtěl jsem vás touto obohatit, dokonce ji mohu rozvinout na otázku vlivu nejen taninu ale i větru na průběh výboje, co konkrétního ostatním coby odborník vzkážete?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana