Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Milan Hudec:
To Černoch, přepěťovku sh určitě pořiďte bez ohledu na zaznělé žvásty o obchcávání norem, děláte to pro sebe, berte to jako výhodnou investici, nikoli jako nutné zlo, přidám ještě trochu poezie, růži, květ, chtěl jsem dát, když ruku utrh z blesku drát, neplač lásko, jaro nové růže zrodi, leč oko mé je nespatří
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 19.02.2013, 13:13
Tak jste ocitoval normu která rozporuje vaše tvrzení a na závěr přidal divnou úvahu, asi nebudete ve formě
Svýn způsobem vám (poklona) ,přivedl jste mne k důkladnému studiu normy a pochopení všech souvislostí.
Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský 19.02.2013, 14:00
Svýn způsobem vám (poklona) ,přivedl jste mne k důkladnému studiu normy a pochopení všech souvislostí.
Zaplaťpánbu :)
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 19.02.2013, 13:28
To Černoch, přepěťovku si určitě pořiďte ...
Pozor na jednu úvahu.
Několikrát jsem se setkal s názorem, že dobrá přepěťová ochrana stojí skoro tolik jako nějaká sestava TV, satelit, DVD..., kterou má ochránit
Jenže ona bez té ochrany ta elektronika může odejít X-krát, zatímco ochrana se mění jen někdy po pořádné "ráně"...
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 19.02.2013, 16:41
Zaplaťpánbu :)
Mé vyjádření jste si špatně vysvětlil.
Studiem norem ČSN 3320-4-443 ed.2 ,ČSN 3320005-54 ed.3,souboru ČSN 62305-1 až ed.2 a vyhlášky 268/2009 jsem dospěl k jednomu závěru :
Celý tento systém předpisů byl vymyšlen a postupně zaveden v České republice hlavně z tohoto důvodu :
zajistit prodejnost přepěťových ochran a zavést povinnost navrhovat v projektech nových elektroinstala cí přepěťové ochrany.
Osobně mi na tomto systému vadí tato skutečnost :
Tento systém ohrožuje elektroinstala ce, které nejsou vybaveny přepěťovými ochranami a zvyšuje pravděpodobnos t vniknutí přepětí do distribučních rozvodů,které nejsou vybaveny přepěťovými ochranami .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana