Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Petr Černoch:
kolik lidí v ČR bylo zraněno nebo zemřelo na následky bouřky a byli při tom v budově řekněme za posledních 10 let? byl alespoň jeden? o žádném takovém případu jsem ještě neslyšel. Co vím od lidí kteří se s přepětím v síti setkali, maximálně jim odešel zdroj v PC nebo televize
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Černoch 19.02.2013, 11:13
kolik lidí v ČR bylo zraněno nebo zemřelo na následky bouřky a byli při tom v budově řekněme za posledních 10 let? byl alespoň jeden? o žádném takovém případu jsem ještě neslyšel...
Asi málo čtete, viz např. zde.
Pavel Horský:
Minulý rok zasáhl zbytek bleskového výboje muže do hlavy. Muž seděl u stolu pod lampou a hrál karty. Ozvala se rána, z lampy vylétl blesk a trefil muže přímo do řepy. Na to si nepamatujete? Já ano.
A dalších případů by se našlo jistě dost. Absenci jakékoli ochrany bych nebral na lehkou váhu.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Petr Černoch 19.02.2013, 11:13
Co vím od lidí kteří se s přepětím v síti setkali, maximálně jim odešel zdroj v PC nebo televize
To se může nahodile přihodit.
Těchto případů bude pravděpodobně přibývat v oblastech,kde bude docházet při výstavbě nových domů případně jiných objektů a
při zhotovování el.instalací bude slepě používána vyhláška 268/2009 Sb. kde je v § 34 odstavec (6) uvedeno:
U staveb se zřizuje hlavní ochranná přípojnice a její uzemnění se
provede propojením se základovým zemničem.
Milan Hudec:
Tak jste ocitoval normu která rozporuje vaše tvrzení a na závěr přidal divnou úvahu, asi nebudete ve formě
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana