Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (13/33) > >>

Milan Hudec:
Možná existuje norma na koupelny, která určuje vzdálenosti elektriky od vany, a ty vzdálenosti jsou pro běžná napětí, nikoli pro neošetřená přepětí, a co teprve bazény, dále 4-41 ed2 říká že musím spojit vše ze vším atd. soubor norem je nutno používat coby soubor včetně požadavků souvisejících norem, vybrat si normu jednu a z této jen jeden článek hovoří v šachové terminologii o nevyspělosti hráče, jako ovládat koncovku a nevědět nic o zahájení

Petr Černoch:
Navnaděn zdejší diskusí a po prostudování projekčních doporučení výrobců ochran jsem si trochu zvednul cenový limit a momentálně jsem rozhodnutý pro toto řešení:
na vstupu do budovy přidám malý plastový rozvaděč 12M, asi GW40605, do něj svedu přívodní kabel a umístím tam svodič přepětí dimenzovaný na větší proudy než původně vybraný. Dál bude do hlavního rozvaděče pokračovat původní kabel. Alespoň se vyhnu problémům s křížením vodičů. Inspirováno obrázkem od firmy Dehn.
Teď zbývá "jen" vybrat ten pravý svodič. Mám tři kandidáty, seřazeno podle osobních preferencí:
1. CITEL DS253VG-300 (zatím můj favorit)
2. DEHN DV M TNC 255 (asi TOP, ale ta cena, 2x vyšší než CITEL...)
3. SAL.TEK FLP-B+C MAXI VS/3

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  18.02.2013, 08:59

Možná existuje norma na koupelny, která určuje vzdálenosti elektriky od vany, a ty vzdálenosti jsou pro běžná napětí, nikoli pro neošetřená přepětí, a co teprve bazény, dále 4-41 ed2 říká že musím spojit vše ze vším atd. soubor norem je nutno používat coby soubor včetně požadavků souvisejících norem, vybrat si normu jednu a z této jen jeden článek hovoří v šachové terminologii o nevyspělosti hráče, jako ovládat koncovku a nevědět nic o zahájení

Nějaká konkrétní odpověď by nebyla ?

Milan Hudec:
To Černoch, ta prostřední volba je v rámci zachování parametrů nejlevnější, to Ratiborský, konkrétnější nebudu, pokud nechápete používání souboru coby celku, běžte někam na školení,

Jiří Schwarz:
Citace: Petr Černoch  18.02.2013, 09:55

... Inspirováno obrázkem od firmy Dehn.
...
1. CITEL DS253VG-300 (zatím můj favorit)
...

Tak přemýšlím, jestli to na obrázku je "dvoufázová přípojka",  protože v "česku" by podle národního dodatku neměl být vodič s modrou izolací používán jako fázový

K té volbě - pokud chcete opravdu "chránit" a ne jen "mít ochranu",  tak DEHN patří k nezpochybnitel né špičce, SALTEK mě při OpenDay přesvědčil, že "nebouchají někde v pralese na koleně",  ale poctivě vyrábějí a testují...
CITEL je pro mě něco neznámého, zatím nepříliš rozšířeného a já si nerad hraji na "amatérského výzkumníka a testovače"

Papír snese hodně a webová prezentace ještě víc

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana