Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 14.02.2013, 13:47
Normu znám a došel jsem k jinému názoru než kolega Ratiborský
Jaký je váš názor ?
Milan Hudec:
Můj názor koresponduje s vnímáním rizika jako celku a komplexem opatření k jeho snížení, pokud si přečtdte moje příspěvky na tomto vlákně a stejně se optáte na můj názor, nevím, nevím, také by bylo načase abyste sdělil příčinu své nechuti k hromosvodům v novém podání
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 14.02.2013, 19:19
Považujete kabel v zemi, jehož PEN prostřednictví m připojených kovových konstrukcí a hromosvodů okolních budov každých "pár metrů" kouká k nebi za kompletně podzemní nízkonapěťovou soustavu?
Pokud jste normu nejen četl, ale také studoval, jistě jste narazil na poslední odstavec čl.443.1., který veškeré zde Vámi uvedené závěry "odsuzuje k zániku".
Tento článek jen konstatuje pro které případy ČSN 332000-4-443 ed.2 neplatí.
Pro mne a majitele domů a podobných budov je důležitý
čl. 443.3.1 ,kde je uvedeno
tam,kde je instalace napájena kompletně podzemní nízkonapěťovou soustavou a nezahrnuje venkovní vedení-odpovídá vašeho popisu- je impulzní výdržné napětí zařízení v souladu s tabulkou 1-uvedené normy-dostačující a není nutné použití žádné přídavné ochrany před přepětím atmosférického původu.
Osobně jsem toho názoru,že lidé by měli být objektivně informováni.
Milan Hudec:
Ano souhlasím, ale to stále dokola popisujete rizika v budově bez spotřebičů či se spotřebiči odpovídajícími kategorii vyšší než je obvyklě, navíc pokud bude v objektu koupelna, co budete dělat s plazoproudy po vlhkých kachličkách?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec 18.02.2013, 08:17
Ano souhlasím, ale to stále dokola popisujete rizika v budově bez spotřebičů či se spotřebiči odpovídajícími kategorii vyšší než je obvyklě, navíc pokud bude v objektu koupelna, co budete dělat s plazoproudy po vlhkých kachličkách?
Co se týká opakování : co mi jiného zbývá, tento text je obsahem normy.
Co se týká vaší připomínky: stále dokola popisujete rizika v budově bez spotřebičů či se spotřebiči odpovídajícími kategorii vyšší než je obvyklě, navíc pokud bude v objektu koupelna, co budete dělat s plazoproudy po vlhkých kachličkách?
V uvedeném článku je pouze uvedeno na konci v obou případech se musí z hlediska ochrany proti přechodným přepětím brát zřetel na zařízení s impulsním vydržným napětím podle přepěťové kategorie I viz 443.2.2. nějaké plazoproudy po vlhkých kachličkách? tam nevidím nebo vy ano ?
Tož tak nějak.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana