Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (14/33) > >>

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  18.02.2013, 10:31

to Ratiborský, konkrétnější nebudu

To je škoda a já se tak těšil na konkrétní odpověď a zase nic.

vám asi ustanovení čl. 443.3.1 ,kde je uvedeno

tam,kde je instalace napájena kompletně podzemní nízkonapěťovou soustavou a nezahrnuje venkovní vedení je impulzní výdržné napětí zařízení v souladu s tabulkou 1-uvedené normy-dostačující a není nutné použití žádné přídavné ochrany před přepětím atmosférického původu.

velmi vadí že ?

Petr Černoch:
Mě se ten Citel nezdá zas tak špatná volba, ale asi není na našem trhu tak rozšířený jako ostatní značky. Pár řádků z jejich webu:

Who is CITEL?

Founded in 1937,  CITEL is an industrial group that engineers, manufactures and sells protection solutions for electrical, networks, telephone (digital & analog) and mobile equipment against electrical transients. These solutions are issued from continuous efforts in research & development, on the component level (such as Gas Discharge Tube),  but also on all surge protection ranges to be ahead of our customers needs. CITEL is a worldwide leader in the surge protection market. CITEL has manufacturing facilities in France and in China and has sales office located in France, Germany, USA, China and Eastern Europe.
Historical Dates :

1937 - CITEL founded
1944 - Manufacture of the first "Surge Arrester"
1985 - Citel America founded in Miami
1988 - Citel Electronics GmbH founded in Düsseldorf
1992 - Acquisition of the CLAUDE gas tube line from GTE Sylvania
1996 - Citel Shanghaï Electronics founded
2000 - New technologie for AC Surge protectors (VG series)
2007 - AC surge protectors become the best-selling range
2010 - Citel Russia founded in Moscow
2012 - Citel India fouded in New Delhi                                       

Milan Hudec:
Nevadí, dokonce ustanovení používám coby oporu proč nemít přepěťovku pro instalaci osvětlení v zahradní kadibudce, jejíž přívod je uložen v zemi, přičemž ona sama leží v ochranném prostoru oddáleného jímače,

Milan Hudec:
Ještě snad jedno přirovnání, pokud mě hezká blondýnka šlápne na nohu a s úsměvem se omluví, neznamená, že bych se měl cítit coby švihák lázeńský ale pořád coby pošlapaný vůl

František Šohajda:
Citace: Petr Černoch  18.02.2013, 09:55

Navnaděn zdejší diskusí a po prostudování projekčních doporučení výrobců ochran jsem si trochu zvednul cenový limit a momentálně jsem rozhodnutý pro toto řešení:
na vstupu do budovy přidám malý plastový rozvaděč 12M, asi GW40605, do něj svedu přívodní kabel a umístím tam svodič přepětí dimenzovaný na větší proudy než původně vybraný. Dál bude do hlavního rozvaděče pokračovat původní kabel. Alespoň se vyhnu problémům s křížením vodičů. Inspirováno obrázkem od firmy Dehn.
Teď zbývá "jen" vybrat ten pravý svodič. Mám tři kandidáty, seřazeno podle osobních preferencí:
1. CITEL DS253VG-300 (zatím můj favorit)
2. DEHN DV M TNC 255 (asi TOP, ale ta cena, 2x vyšší než CITEL...)
3. SAL.TEK FLP-B+C MAXI VS/3

Ano....ale....
Spotřebiče vzdálené více jak 5 m od této ochrany budou chráněny??
DEHN uvádí že více jak 5 m není nic chráněno!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana