Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (8/33) > >>

Petr Liskar:
Citace: Jaroslav Ratiborský  14.02.2013, 07:04

Tazatel uvádí: Rád bych doplnil do stávající elektroinstala ce přepěťovou ochranu.
Já uvádím :ČSN 332000-4-443 ed.2
čl. 443.3.1 -tam,kde je instalace napájena kompletně podzemní nízkonapěťovou soustavou a nezahrnuje venkovní vedení-odpovídá vašeho popisu-

Pane Ratiborský, jste mimo.
Jak jste proboha přišel na to, že napajecí soustava tazatele je kompletně pod zemí a nezahrnuje venkovní vedení, když tazatel jasně píše "venkovní přívod po elektroměrný rozvaděč je nadzemním vedením, vedeným od transformátoru cca 500m po venkovních sloupech a vedlejších budovách." ??

Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Ratiborský  14.02.2013, 08:39

....
Zaujalo mne v příloze B například v Německu je Příloha A normativní a v Holandsku obsah čl.443.3.1 443.3.2. a 443.3.2.1 se nahrazuje prázdným listem vypadá to jako by tam platila jiná pravidla.

Blesku asi bude jedno pod co se v které zemi podepsal normotvůrce...

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Petr Liskar  14.02.2013, 11:50

Pane Ratiborský, jste mimo.
Jak jste proboha přišel na to, že napajecí soustava tazatele je kompletně pod zemí a nezahrnuje venkovní vedení, když tazatel jasně píše "venkovní přívod po elektroměrný rozvaděč je nadzemním vedením, vedeným od transformátoru cca 500m po venkovních sloupech a vedlejších budovách." ?

Pane Liško nejsem vůbec mimo, jak píšete jen jsem použil prvotní informace tazatele to za 1.

Za 2 doporučuji všem a to i vám přečíst si podrobně ČSN 332000-4-443 ed. 2 a zjistíte za předpokladu,že budete chtít v článku 443.3.2.2 bod e) velmi zajímavé informace pro projektanty a majitele zejména malých a středních obytných domů malých kanceláří apod. Stačí číst a pochopit všechny souvislosti.
Tož tak nějak na vysvětlenou.

Milan Hudec:
Normu znám a došel jsem k jinému názoru než kolega Ratiborský

Petr Liskar:
Citace: Jaroslav Ratiborský  14.02.2013, 12:54

Pane Liško nejsem vůbec mimo, jak píšete jen jsem použil prvotní informace tazatele to za 1.

Tak si příště prosím pročtěte celé vlákno, než začnete reagovat.
Ta informace zazněla hned v třetím příspěvku tohoto vlákna.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana