Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (31/33) > >>

Jan Franěk:
Citace: Petr Černoch  11.03.2013, 10:48

Kdyby byl rozdíl mezi Dehn a Citel 2000,- tak to neřeším . Ochranu pro TN-C od Citel jsem našel za necelých 8000,- od Denh nejlevněji za skoro 15000,- to už mi přijde jako docela zásadní rozdíl a proto mě zajímá, zda je tak vysoká cena opravdu obhájitelná 2x vyšší kvalitou, nebo lépe, 2x vyšší šancí na spolehlivé zabránění škod.

Typický pohled laika. Vidí jablka levnější než švestky a tak si je koupí. Pak zjistí, že ta jablkovice je sice dobrá, ale slivovice je přece jen něco jiného. Příště si raději připlatí za švestky a jablka použije do závinu. I když to před tím slyšel X krát, tak si to nejdříve musel vyzkoušet. CO kdyby.

Každý má samozřejmě právo volby. Každý může utratit svoje peníze za to, co chce. Někdo si koupí méně věcí, ale kvalitnějších. Nakonec na tom bude většinou lépe, než ten, co kupuje levné věci, ale o to  častěji.
Někdo raději utratí 2tis. měsíčně za sport, jiný za cigarety. Je to otázka priorit.

Citace: Pavel Horský  11.03.2013, 09:45

...... a to srovnání řečené profesionální cestou by nebylo?

Třeba nějaká porovnávací tabulka, by se mi taky líbila.   Ale kdo a jak to má zpracovat?  Nezávislé testy by asi musel někdo zaplatit. Nedovedu si přestavit kdo. A ty provedené některým z výrobců, by těžko patřili k důvěryhodným.

ACEOF ACES:
Bez nezávislých testů jde o kupování zajíce v pytli.
Prodejce to pak staví do pozice obchodníků s deštěm.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  11.03.2013, 09:45

...... a to srovnání řečené profesionální cestou by nebylo?
...

Tady vidím velký problém - který výrobce zapůjčí něco na testování s tím rizikem, že mu to ve výsledku označí jako "hezkou, ale předraženou a omezeně fungující hračku"?
Když to někdo nakoupí, aby to otestoval, každý, kdo dopadne špatně, začne zpochybňovat provedení testu, třeba zkusí u něco na téma "testování napodobeniny místo originálu",  právníci začnou chystat žaloby pro očernění, pomluvu,...

Jan Hájek:
Ve zkouškách je problém, že jediná relevantní srovnávací je ta dle ČSN EN 61643-11, ta zkouška je natolik finančně náročná, že jí někteří výrobci nedělají  a jiní hledají zkušebnu tak dlouho, až jí dostanou.

Takže pokud by se našel někdo, kdo by za uvedenou srovnávací  zkoušku byl ochotný zaplatit řádově miliony, určitě by to nedělal proto, aby cizí lidé ušetřili několik tisíc. Pokud by to někdo dělal pouze pro svoji úsporu při nákupu, muselo by se jednat o zákazníka nakupujícího desítky tisíc svodičů a i ten by se v testu omezil na několik výrobků a to je na světě tak čtyři tisíce výrobců svodičů.

Milan Hudec:
Bych to nijak nehrotil a řídil se hodnotou vlnolamu, tři čtvrtiny výrobců ji neznají vúbec, tudíž je pro neznalost vyloučím a z těch zbylzch vyberu s nejlepším parametrem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana