Muze byt takto zapojena domovni rozvodnice?

<< < (6/8) > >>

Milan Hudec:
Ono taková malinko podžhavená klasička má daleko větší kouzlo a výdrž než kdejaká úsporka, s tím bych si v bytě takovou starost nedělal, rozumné je vložit impedanci jen do N

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  26.01.2013, 14:20

rozumné je vložit impedanci jen do N

To bych netvrdil. Impedance ve fázi zase sníží dotykové napětí na neživé části při poruše a to někdy není k zahození.  ;)

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  26.01.2013, 16:26

To bych netvrdil. Impedance ve fázi zase sníží dotykové napětí na neživé části při poruše a to někdy není k zahození.  ;)

Trochu jsem počítal s touto argumentcí a byl jsem zvědav kdo s ní přijde :),  ano máte jistě pravdu, ale pokud počítám s trochu opotřebeným vyp. který zvýší tak, či tak impedanci v L vodiči, tak bych tuto již nezvyšoval vzhledem k včasnému odpojení od zdroje (nepočítám s tím, že by byl obvod chráněn navíc PCH),  ale ano připouštím je to otázka do diskuze :)

Jaroslav Hasala:
Pro omezení zkratových proudů je nejvýhodnější tlumivka. Při běžném, provozním zatížení má minimální impedanci, vyšší impedance se projevuje až při vyšších (zkratových) proudech.
Není to nic nového, tlumivky pro omezení zkratových proudů se používají u vn.
Použití v sítích 230/400V není úplně obvyklé, nicméně v určitých případech by to byla cesta.

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  26.01.2013, 16:41

Trochu jsem počítal s touto argumentcí a byl jsem zvědav kdo s ní přijde :)........

Heč, byl jsem první.  ;D ;D

Selektivita je pojem, kterému rozumí jen málo elektrikářů a v praxi se s ní nezaobírá detailně snad nikdo, alespoň v normálních rozvodech jsem se s tím nepotkal. Ono taky jak se s tím vyrovnat s paletou dnešních přístrojů, leckdy neřešitelný problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana