Muze byt takto zapojena domovni rozvodnice?
Toula:
Muze byt takto zapojena domovni rozvodnice?
Viz priloha:
Josef Martinec:
Ne nemůže , neodpovídá selektivita.
Pozvěte si elektrikáře.
Vít Rotrekl:
To Martinec: To by mě zajímalo, jak u bytové instalace dosáhnete plné selektivity, tak aby byla instalace použitelná. Jak velký by musel být hl jistič před elektroměrem aby na zásuvky mohly být jističe 16A? 32A? 40A? :D
To Toula: Mě se to jeví OK. Jen nerozumím v tom popisu k čemu jsou ty chráničo-jistče? Na tak malé množství obvodů, bych asi dal jen jeden chránič a všechny jističe za něj. Možná krom světla na chodbě, aby alespoň něco fungovalo, když bude z nějakého důvodu vypadávat chránič. A kvůli té indukční desce bych (hodně) zvážil navýšení příkonu a úpravu na 3f odběr.
Radim Strycharski:
To Rotrekl:
Já zase nerozumím vám. Chránič je tam jen jeden pro všechno. Špatně je, že je to jističochránič 16 A a za ním je všechno. Tady asi bude problém s tou selektivitou. Chtělo by to normální chránič bez nadproudové ochrany.
K příkonu se nebudu vyjadřovat, je to hodně poddimenzované a ten jističochránič by to všechno spolehlivě pořád vypínal.
Radim Strycharski:
Beru zpět. Jističochránič tam byl dle popisu předtím, teď tam má být 25/2/003. Takže problém tam není. Jen ty odběry... Měl by to být třífáz.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana