Muze byt takto zapojena domovni rozvodnice?

<< < (5/8) > >>

Milan Hudec:
Nedávno jsem vložil do vodiče N světelného okruhu v serii B4/30, před EM byl B25, ve fázi jsem nechal B10 a z desítek pokusů zkratu vypadl vždy jen onen 4A jistič, smyčka cca 0,3 Ohm

Jirka Š. Svejkovský:
Včera jsme se na školení OEZ bavili o tom, že jsou malé jističe navzájem selektivní max. do 100A. Při obvyklém zkratu v řádu několika stovek A je to spíš loterie.

Toula:
Citace: Lukáš Rotrekl  24.01.2013, 19:48

Pořád nevidím nic neselektivního .

Diskuzí typu chránič ano chránič ne tu už bylo..... Já jsem zastáncem ano, pokud by člověk chtěl zvýšit spolehlivost, dal bych pro světelný okruh mimo jádro jeden jističochránič samostatně, ale v tom případě bych už přidal i hlavní vypínač, abych měl něco, čím bych vypnul celou instalaci za rozvaděčem jedním prvkem.

Další věc k dotazu: Máte svodiče přepětí (typ2). Ty jsou v paticích v případě problému lze vytáhnout. Jsou ale někde v instalaci předtím svodiče bleskových proudů (typ1)?

Svodič přepětí (typ2) byl u predchazejici instalaci, tak jsem je tam zachoval taky. Svodiče bleskovych proudu (typ1) jsem nikde nenasel. V rozvadeči na chodbe je jen hl. jistič.

Toula:
Citace: Lukáš Malík  25.01.2013, 09:30

Podle mě je to v pohodě, jen se zeptám - ten přívod 3x6 ten už tam je nebo ho teprve budete dávat?
Zvažte rovnou přívod CYKY-J 5x6mm...co? 8)

Privod 3x6 uz tam byl

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  25.01.2013, 11:36

Včera jsme se na školení OEZ bavili o tom, že jsou malé jističe navzájem selektivní max. do 100A. Při obvyklém zkratu v řádu několika stovek A je to spíš loterie.

Někdo to možná bude považovat za jistý druh "prasárny",  ale když "uměle" zvýším inpedanci přes 2 Ohmy, B10 při zkratu vypadne bez problémů, při spálené žárovce to není "úplný zkrat",  takže je šance, že to vydrží a pokud je hlavní jistič B25, "drží".
Samozřejmě si to "zvýšení impedance" mohu dovolit jen u světelného okruhu, kde je odběr řádově asi do 200W, aby se moc neměnilo napětí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana