Dá sa zistiť čiastkové poškodenie medeného signalizačného kábla?
Martin H.:
Citace: Josef Martinec 01.11.2012, 10:00
To UTP je drát nebo licna?
- Při montáži pod svorku se může stát že vám praskne drát ještě v izolaci těsně za rozholením kabelu.
Jak je dlouhá sběrnice?
- Pro 485 je na cat5e maximální délka sběrnice kolem 1000m
Jaká je topologie sběrnice?
- Vedení 485 nemá moc rádo hvězdicovou strukturu.
Je sběrnice řádně zakončena?
- Některé prvky mívají možnost zapnout / vypnout zakončení sběrnice.
Nedochází na datové trase ke změně přenosového média?
- V extrémních případech dochází při přechodu z UTP na třeba SYKFY , Tcekpfle k odrazům signálu a je třeba využít impedančního přispůsobení signálu ( dělají se různé převodníky a opakovače)
Odpoviem v poradí otázok.
Je to drôt.
V rámci rodinného domu, určite do 100m
Líniová topológia, 7 zariadení.
klávesnica1 -- kláv2 -- koncentrátor1 -- ústredňa -- konc2 -- konc3 -- kláv3
Problém robí klávesnica 3. Momentálne odpojená do vyriešenia. Raz za niekoľko mesiacov systém vyhlásil chybu komunikácie. Pri zapnutom alarme to znamená plný poplach typu tamper.
Na oboch koncoch 680 ohmový odpor podľa návodu. Inde bez odporu.
Jeden prechod na SYKFY! Je to posledných 40cm, lebo sa menila poloha klávesnice. Problém však vznikol ešte pred nadpojením SYKFY.
---------------------------
Požičal som si Fluke CableIQ merák a pred chvíľkou som premeral kábel konc3 -- kláv3, ktorý som podozrieval. Je OK aj pre gigabit ethernet. Ešte môžem premerať zvyšok linky, ale asi bude OK
Potom sme už mimo témy, ale ďalej by som asi potreboval prečítať si viac o RS485 - ako píše pán Kurka - a pozrieť sa na signály osciloskopom.
Ježiško by bol ochotný kúpiť hračkársky Velleman hps140i ;) Je to mini-osciloskop, 1 kanál, 10MHz. Na toto by hádam stačil. Osciloskop mi chýbal mi už dávnejšie, ale bastlím málo, už ma to nebaví ako za mladých čias. Zvládnem malé projekty, keď musím, ale radšej si niečo naprogramujem, tam zvládam o niekoľko levelov vyššiu zložitosť.
Josef Martinec:
A jaké napětí máte na Klav 3 , nedochází k tomu že vám poklesne napětí pod dovolenou mez? U systému Paradox je napájecí napětí 12V s rozptylem 10,5-13,5. U jednoho zákazníka se mi v "dřevních dobách " stalo, že jsem podcenil průřez na vzdálenost a v okamžiku zvýšeného odběru(svítící PIR, aktivovaná další klávesnice , zhoupnutí sítě) mi systém hlásil ztrátu prvku. Jinak se ale ta klávesnice chovala normálně a hlásila napětí maličko přes 11V
ACEOF ACES:
Na obou koncích linky by měli být zakončovací odpory 100 až 120 ohm/2W.
Martin H.:
Citace: Josef Martinec 01.11.2012, 15:03
A jaké napětí máte na Klav 3 , nedochází k tomu že vám poklesne napětí pod dovolenou mez? U systému Paradox je napájecí napětí 12V s rozptylem 10,5-13,5.
Odmerať teraz nemôžem. Klávesnica3 je 9 metrov od koncentrátora, ktorý poskytuje 12V napájanie. Tam problém nebude. Ani zabudovaná diagnostika nikdy nenašla chybu. Ide o systém Honeywell Galaxy.
Citace: ACEOF ACES 01.11.2012, 15:54
Na obou koncích linky by měli být zakončovací odpory 100 až 120 ohm/2W.
Výrobca predpisuje 680 a sú súčasťou dodávky.
Martin H.:
Premeral som celý kábel od ústredne po klávesnicu. Žiadna chyba.
Predbežne som rozhodnutý spraviť nasledovné:
1. Na napájanie použiť zdvojené vodiče
2. Sériovú linku prehodiť na iný pár
3. Prekontrolovať tienenie FTP káblov, či je každý kábel pripevnený na kostru len na jednom konci
4. Vrátiť problematickú klávesnicu do systému, nie však na to isté miesto, ale vymeniť ju s inou
Hypotézu o chybnom kábli idem slávnostne pochovať. To je vlastne aj koniec tejto témy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana