Dá sa zistiť čiastkové poškodenie medeného signalizačného kábla?

<< < (5/5)

Michal Čeleda:
Mám na mysli vedení (např.) ústředna - koncentrátor - klávesnice ....... klávesnice, tj. tak, aby byla ústředna na začátku se zapojeným 680R a na konci linky též 680R. Myšleno z pohledu RS485. Už jsme něco takového řešili a tohle pomohlo.

Jiří Schwarz:
Citace: Martin Kurka  02.11.2012, 08:18

...
Prakticky jen na mírně horší úrovni jsou programové freewarové osciloskopy využívající  jako vstup odporový dělič a kondenzátor na audio nebo mikrofonním vstupu audiokarty (někde tu na Elektrice je i onen program ke stažení).
....

Jednokanálový i dvoukanálový "sw osciloskop" už jsem několikrát úspěšně použil na spoustu pokusů, kde stačila vzorkovací frekvence karty (běžně kolem 44kHz).
Má to snad jen jednu chybičku - neumí to "diferenciální vstup" (ale mám k tomu slepený vstupní zesilovač s OZ) a někdy je problém s potenciálem GND. Notebook provozovaný na AKU, bez galvanického spojení se sítí TN je "přínosem",  u "velkého PC" pozor na tu "zem".

Martin H.:
Citace: Michal Čeleda  02.11.2012, 11:01

Mám na mysli vedení (např.) ústředna - koncentrátor - klávesnice ....... klávesnice, tj. tak, aby byla ústředna na začátku se zapojeným 680R a na konci linky též 680R. Myšleno z pohledu RS485. Už jsme něco takového řešili a tohle pomohlo.

Źiaľ, s existujúcimi káblami to nepôjde. Zariadenia sú rozmiestnené po celom dome na rôznych podlažiach.

Michal Čeleda:
Myslel jsem samozřejmě dočasné propojení"jen tak, vzduchem". Ještě jedna věc - propojení máte UTP nebo FTP? Výrobce doporučuje stíněný kabel, stínění uzemněno v jednom bodě (v ústředně)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana