Může německý dodavatel v souladu s ČSN osadit v Čechách SCHUKO zásuvky?

<< < (10/12) > >>

Štefan Beláň:
Vůbec jsem nepochopil, oč v této diskuzi jde.  ::)
Zajímalo by mne, kdo dnes doma najde spotřebič,  který by byl osazený starou vidlicí. Prohlédl jsem doma, ale také i v zaměstnání,  všechny spotřeniče a nenašel jsem jedinný kus. Všechny již jsou osazeny universální euro-vidlici se systémem schuko i kolik!

Tak co se zde již několik let neustále řeší?

Miroslav Minařík:
Citace: Štefan Beláň  29.10.2012, 20:38

Vůbec jsem nepochopil, oč v této diskuzi jde.  ::)
Zajímalo by mne, kdo dnes doma najde spotřebič, který by byl osazený starou vidlicí. Prohlédl jsem doma, ale také i v zaměstnání, všechny spotřeniče a nenašel jsem jedinný kus. Všechny již jsou osazeny universální euro-vidlici se systémem schuko i kolik!

Tak co se zde již několik let neustále řeší?

Tak ještě jednou:

Citace: Miroslav Minařík  29.10.2012, 19:02

Je nesmysl tady řešit, co je bezpečnější!
Tady je polemika o tom, když máme národní dodatek o zásuvce s kolíkem, zda je to směrodatné nebo je to pro srandu králíkům. Dtto aktivní hromosvody.

Kdo byl na podzimním CSE v Brně a poslouchal ředitele TIČR, by to mohl vysvětlit. Já tomu prostě nerozumím.

Radim Strycharski:
Asi ty národně stanovené parametry jsou nutné z důvodu nemožnosti zakázat používání historických vidlic. Jestli je někdo má nebo nemá není až tak důležité. Může jít o právní důsledek, který zde ovšem jen tak někdo nevysvětlí. Pokud je nějaké ustanovení pro srandu králíků, je to hlavně zásluha státního dozoru.

Milan Hudec:
Mirku, co je na tom složítého,pokud Tičr mraky aktiváků z nejrůznějších důvodů posvětil, není možno očekávat vystoupení ve smyslu, jsme se dříve spletĺi

Josef Dolejšek:
Citace: Jan Hájek  29.10.2012, 19:30

V ČR musí být respektovány naše normy, vyhlášky a předpisy. Zahraniční pracovníci si nesmí myslet, že budou na našem území postupovat podle svých národních norem a předpisů.

Jenže oni ti zahraniční pracovníci postupují podle evropských norem a předpisů. Já jsem to zažil (sice ne u zásuvek, ale u barev vodičů) a argument zahraničního dodavatele byl: "Je to podle evropských norem. Pokud jste to chtěli podle českého národního dodatku, měli jste si to vymínit v kontraktu. Pro nás by to však bylo nestandardní řešení a bylo by tedy příslušně dražší".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana