Může německý dodavatel v souladu s ČSN osadit v Čechách SCHUKO zásuvky?
Fuk Tomáš:
Citace: Štefan Beláň 29.10.2012, 20:38
Zajímalo by mne, kdo dnes doma najde spotřebič, který by byl osazený starou vidlicí.
Jelikož s elektrospotřeb iči zacházím šetrně, a snažím se nakupovat kvalitní výrobky, mají u mne dlouhou životnost. Ve své domácnosti jsem našel 4 ks (přiznávám, z toho jedna šňůra je zralá na výměnu ;) ).
Michal Lužný:
Spotřebič osazený starou vidlicí bych opravdu doma nenašel, zato prodlužováky, až na jednu výjimku, všechny. A jsou mi gumovými koncovkami a dostatečným průřezem rozhodně milejší než čínský šunt, byť by měl dvacet certifikací a pasoval do všech zásuvek světa.
Jiří_Hrubý:
Omlouvám se, že reaguji až teď (byl jsem mimo internet) a zároveň .
Problém se zřejmě jen tak nevyřeší. Zařízení bude předáno jako homologovaný výrobek s prohlášením o shodě a do té doby se nedá nic dělat. Až po předání se "rozpadne" na jednotlivé části, které se dají samostatně revidovat a bude možnost se pokusit schuko jako "krajově nekompatibilní" vyhodit. Ale kvůli normám doporučujícím, nikoli vyžadujícím, v úspěch moc nedoufám.
A pokud jde o důvod, proč mi vadí- zejména prodlužováky a nedobrý pocit z PE kontaktů (jeden již ohnutý), nemluvě o skutečnosti, že jednou němec dělá pro Čechy, tak to bude dělat pořádně, stejně jako to vyžaduje v opačném případě.
Na prodlužovákách jsou zástrčky LEGRAND, gumové, ale nikoli unischuko.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana