Je pojistka T315 a T3.15A totéž?

<< < (3/5) > >>

Zdenek Hejčl:
To Albert233:
To je pro mě asi nejpodstatnějš í informace, takže díky (i všem ostatním).
To ovšem neznamená, že místo pojistky 315mA tam dáte pojistku 3,15A. Jen proto, že se nepřepálí....
Takže změřit procházející proud pojistkou a hledat případnou závadu....
Nebo kontaktovat servis na plynový kotel, měl by jste si jej nechat každý rok prohlédnout a vyčistit.  o:-)
Jen proto, aby třeba nepřestal funguvat uprostřed velkých mrazů - lepším případě...

Petr Doležal:
Prozraďte nám typ toho kotle, občas se dá něco najít, např.Panther

Albert233:
Citace: Zdenek Hejčl  15.09.2012, 14:38

To Albert233:
To ovšem neznamená, že místo pojistky 315mA tam dáte pojistku 3,15A. Jen proto, že se nepřepálí....

Samozřejmě, pojistku 3,15 A tam samozřejmě dávat nebudu (ani jako rezervní do krytu).

Citace: Zdenek Hejčl  15.09.2012, 14:38

Takže změřit procházející proud pojistkou a hledat případnou závadu....
Nebo kontaktovat servis na plynový kotel, měl by jste si jej nechat každý rok prohlédnout a vyčistit.  o:-)
Jen proto, aby třeba nepřestal funguvat uprostřed velkých mrazů - lepším případě...

Změřit proud procházející pojistkou nemám jak. Když se pojistka přepálila poprvé, bylo to asi před měsícem, tak pojistku měnil servisák a současně udělal roční prohlídku kotle. Ovšem kde vzal tu pojistku, kterou tam dal (zda z náhradních v krytu, nebo nějakou přinesenou),  to nevím. Každopádně po výměně kotel fungoval. Nemůžu samozřejmě ani vyloučit, že tam dal špatnou pojistku, ale pro takové podezření nemám žádný důvod.

Citace: Petr Doležal  15.09.2012, 18:35

Prozraďte nám typ toho kotle, občas se dá něco najít, např. Panther

Jde o Vaillant VU 180 XE.

Petr Doležal:
Kolik máte v kotli vestavěných pojistek?
Pokud jen jednu, pak by dle připojeného obrázku mělo být 2A.

Zdenek Hejčl:
Asi bych se zaměřil na oběhové čerpadlo.
Změřit odběr a izolační stav. Jiné cesty asi není....
Také jsem měl problém s čerpadlem, pojistka 0,4A. Bralo víc než štítkový údaj - řešil jsem to nouzovým zvětšením pojistky a sháněním nového čerpadla. Pravda trvalo to jen pár dní, přes víkend, ale vydrželo...
Po výměně a snížení na původní hodnotu.  (beach)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana