Je pojistka T315 a T3.15A totéž?

<< < (2/5) > >>

Jiří Buben:
Vězte, že 315 mA i 3,15 A jsou hodnoty z jmenovité řady přístrojových pojistek a tudíž se běžně vyskytují a jsou v pořádku.

Jaroslav Hasala:
Pokud není k dispozici návod, podle typu zařízení by se snad dal ohadnout odebíraný proud.
U plynového kotle, pokud pojistka jistí pouze elektroniku, bych předpokládal spíše pojistku 0,315A.

Jinou cestou je pořídit oba typy pojistek, zkusit slabší pojistku, jestli bude zařízení fugovat, tak ji tam ponechat, pokud nevydrží, tak tam dát silnější. Rozdíl mezi 0,315A a 3,15A by se měl projevit.    

Předpokládám, že jde přístrojové pojistky, tzv. "skleněnky",  což není nic zvlášť finančně nákladného.

ACEOF ACES:
Jestli máte možnost porovnat tloušťku drátku v původní a nové pojistce, tak to může napovědět o jakou hodnotu se jedná.
Ale musí to být stejný typ pojistky, v tomto případě jak píšete T.

Vladisla Bělka:
A jaký je důvod prasklé pojistky? Když píšete, že už to je podruhé?

Albert233:
Citace: Vladisla Bělka  15.09.2012, 11:57

A jaký je důvod prasklé pojistky? Když píšete, že už to je podruhé?

(poklona)  za optání, ale nevím, nejsem věštec. Prostě kotel přestal jít. Když se to stalo podruhé, měřil jsem zkoušečkou, zda je napětí na obou koncích každé pojistky. U jedné pojistky jsem na jednom konci napětí naměřil a na druhém ne. Tuto pojistku jsem vyměnil (použil jsem tu, která byla na krytu jako rezervní) a poté už kotel běžel.

Citace: Jiří Buben  14.09.2012, 23:24

Vězte, že 315 mA i 3,15 A jsou hodnoty z jmenovité řady přístrojových pojistek a tudíž se běžně vyskytují a jsou v pořádku.

To je pro mě asi nejpodstatnějš í informace, takže díky (i všem ostatním).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana