Je pojistka T315 a T3.15A totéž?
Albert233:
Nevyznám se ve značení pojistek, ale potřeboval jsem zakoupit pojistku podle nefunkčního vzorku. Označení je dost špatně čitelné. Po zakoupení jsem se podíval znovu na to označení a zjistil, že na jedné je T315 a na druhé T3.15A. Je to tentýž typ, nebo ne? Vydedukoval jsem, že 315 je hodnota v mA, zatímco 3,15 v A. Jenže 315 mA není 3,15 A, nýbrž 0,315 A.
Václav 3:
315mA je desetkrát méně než 3,15A. Písmeno T znamená pojistku s pomalou charakteristik ou.
Jiří Buben:
Hodnoty jste vydedukoval správně. Jelikož nemáme možnost vidět vaše pojistky v reálu, jediné co vám mohu poradit pro správné určení jmenovitého proudu pojistky je, podívat se na spotřebič ze kterého pojistka pochází a u jejího držáku či pouzdra hledat štítek s proudem pojistky. Pokud máte návod k obsluze, možná tuto informaci naleznete v něm.
František Šohajda:
Někdy je těžké přečíst špatně vyraženou hodnotu.... ;)
Nejlépe je návod, schéma a pod....jak píší kolegové...
Albert233:
Myslel jsem si, že by to třeba někdo věděl i tak. Třeba oba typy neexistujou, jen jeden. Přeci jenom 0,315 ani 3,15 nejsou zrovna kulaté číslo.
Citace: Jiří Buben 14.09.2012, 06:16
Hodnoty jste vydedukoval správně. Jelikož nemáme možnost vidět vaše pojistky v reálu, jediné co vám mohu poradit pro správné určení jmenovitého proudu pojistky je, podívat se na spotřebič ze kterého pojistka pochází a u jejího držáku či pouzdra hledat štítek s proudem pojistky. Pokud máte návod k obsluze, možná tuto informaci naleznete v něm.
Díky za tip, ale štítek s proudovou hodnotou ani návod k obsluze bohužel není k dispozici (po návodu se zkusím popídit). Pojistka byla zasazena do držáku v desce plošných spojů v plynovém kotli, stáří cca 15 let. Před nedávnem se vypálila, měnil jí opravář. Teď se vypálila znovu (nevím, jestli tatáž, nebo jiná ze tří, které tam jsou) a protože se domluvený opravář nedostavil a kotel bylo nutno zprovoznit, našel jsem na krytu rezervní pojistku a tu použil. Teď doplňuji rezervu pojistek, protože mám obavu, že se to brzy může stát znovu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana