Je pojistka T315 a T3.15A totéž?

<< < (5/5)

František Šohajda:
Citace

Co s tím má prosím do činění oběhové čerpadlo? To je namontováno samostatně a není s kotlem nijak propojeno (pokud si odmyslím fakt, že oba spotřebiče jsou napájeny ze stejné sítě 230 V).

Mě připadne ,že jste asi kotel na plyn ještě neviděl ? ;D ;D ;D ;D
Každý nástěnný kotel má v sobě čerpadlo ! >:D      (doh)

A pokud je samostatně, je vždy spojeno (zapojeno, kotel má vždy svorky na čerpadlo) (dance)
Stacionární kotle....
Tím pádem jistí pojistka celého kotle i to čerpadlo !

Albert233:
Citace: František Šohajda  16.09.2012, 15:47

Mě připadne ,že jste asi kotel na plyn ještě neviděl ? ;D ;D ;D ;D
Každý nástěnný kotel má v sobě čerpadlo ! >:D      (doh)

A pokud je samostatně, je vždy spojeno (zapojeno, kotel má vždy svorky na čerpadlo) (dance)
Stacionární kotle....
Tím pádem jistí pojistka celého kotle i to čerpadlo !

Viděl, ale nerozebíral (aspoň tedy ne moc). Měl jsem za to, že se mluví o oběhovém čerpadle, které zajišťuje cirkulaci vody ve stoupačce s teplou vodou, aby se při puštění teplé vody nemuselo čekat, až ke kohoutku dojde teplá voda ze zásobníku, který může být značně vzdálený. Pochopil jsem, že bylo myšleno čerpadlo jako součástka kotle. To je pochopitelně nutné, pokud kotel nepřímo ohřívá vodu v zásobníku teplé vody, a vhodné, pokud kotel zajišťuje i topení (i když si matně vzpomínám, že se snad dříve dělaly i otopné soustavy bez nuceného oběhu).

Fuk Tomáš:
Citace: Albert233  16.09.2012, 16:31

... vhodné, pokud kotel zajišťuje i topení (i když si matně vzpomínám, že se snad dříve dělaly i otopné soustavy bez nuceného oběhu).

První, čeho si všimnete na samotížné soustavě v porovnání se soustavou s nuceným oběhem, je obrovský rozdíl v průřezu trubek. Pak se koukněte, jakými trubičkami vede voda ve Vašem kotlíku, a pochopíte, že slovo "vhodné" je příliš slabý výraz.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana