Je pojistka T315 a T3.15A totéž?
František Šohajda:
Citace: Zdenek Hejčl 16.09.2012, 00:23
Asi bych se zaměřil na oběhové čerpadlo.
Změřit odběr a izolační stav. Jiné cesty asi není....
Také jsem měl problém s čerpadlem, pojistka 0,4A. Bralo víc než štítkový údaj - řešil jsem to nouzovým zvětšením pojistky a sháněním nového čerpadla. Pravda trvalo to jen pár dní, přes víkend, ale vydrželo...
Po výměně a snížení na původní hodnotu. (beach)
Také dávám do krabičky pojistku jen na čerpadlo....sa mostatnou, dodatečně dávanou....
Z různých zásahů jsem se poučil... ;)
Albert233:
Citace: Petr Doležal 15.09.2012, 23:20
Kolik máte v kotli vestavěných pojistek?
Pokud jen jednu, pak by dle připojeného obrázku mělo být 2A.
Vidím, že situace je složitější, než jsem si myslel. V kotli jsou tři pojistky, označme si je A, B a C:
A - F 400 mA, je pod napětím, když je kotel zapnutý
B - byla tam ta T 315 (mA), před druhou výměnou (mnou provedenou) bylo na jedné straně napětí a na druhé ne, při druhé výměně jsem tam dal náhradní z krytu (ta je, jak jsem teď zjistil, odlišného typu - T 1,25 A), ovšem dnes je na obou stranách bez napětí a kotel funguje
C - T 1,25 A, byla i je bez napětí
Čili budu muset z návodu nebo od výrobce zjistit, jaké tam vlastně správně mají být pojistky.
Citace: Zdenek Hejčl 16.09.2012, 00:23
Asi bych se zaměřil na oběhové čerpadlo.
Změřit odběr a izolační stav. Jiné cesty asi není....
Také jsem měl problém s čerpadlem, pojistka 0,4A. Bralo víc než štítkový údaj - řešil jsem to nouzovým zvětšením pojistky a sháněním nového čerpadla. Pravda trvalo to jen pár dní, přes víkend, ale vydrželo...
Po výměně a snížení na původní hodnotu. (beach)
Co s tím má prosím do činění oběhové čerpadlo? To je namontováno samostatně a není s kotlem nijak propojeno (pokud si odmyslím fakt, že oba spotřebiče jsou napájeny ze stejné sítě 230 V).
Citace: František Šohajda 16.09.2012, 09:39
Také dávám do krabičky pojistku jen na čerpadlo....sa mostatnou, dodatečně dávanou....
Nerozumín.
Zdenek Hejčl:
To Albert233:
Co s tím má prosím do činění oběhové čerpadlo? To je namontováno samostatně a není s kotlem nijak propojeno (pokud si odmyslím fakt, že oba spotřebiče jsou napájeny ze stejné sítě 230 V).
Plynové kotle většinou mají svoje oběhové čerpadlo. A pokud je čerpadlo napájeno z kotle, nebo přímo zabudované, tak to souvislost má - většina případů. A tato informace, že není čerpadlo součástí kotle, ani s ním spojeno, jste poskytl až teď - takže klídek. (beach)
Albert233:
Citace: Zdenek Hejčl 16.09.2012, 12:53
To Albert233:
Plynové kotle většinou mají svoje oběhové čerpadlo. A pokud je čerpadlo napájeno z kotle, nebo přímo zabudované, tak to souvislost má - většina případů. A tato informace, že není čerpadlo součástí kotle, ani s ním spojeno, jste poskytl až teď - takže klídek. (beach)
Já jsem zcela v klidu. S tím, že by oběhové čerpadlo bylo součástí plynového kotle, jsem se ještě nesetkal, ani mě nenapadlo, že by to tak mohlo být - ostatně v tomto případě je oběhové čerpadlo (podle mého názoru zcela logicky) namontováno na potrubí zaústěné do zásobníku teplé vody, zcela mimo kotel. V rámci kotle nejspíš bude ještě nějaké další čerpadlo, zabudované (nikoliv tedy jako samostatný výrobek), které žene vodu do topení (nyní v létě vypnuto), resp. do odděleného okruhu předávající teplo v zásobníku teplé vody. Možná jste tedy měl na mysli toto čerpadlo. Každopádně v rámci řešení mé situace se pokusím prověřit i toto, takže díky za tip.
Fuk Tomáš:
Citace: Albert233 16.09.2012, 13:13
...S tím, že by oběhové čerpadlo bylo součástí plynového kotle, jsem se ještě nesetkal, ani mě nenapadlo, že by to tak mohlo být...
Oběhové čerpadlo zabudované do plynového kotle je to nejobvyklejší provedení závěsných plecháčů, což je i případ Vašeho Vaillant VU 180 XE.
Naopak u stacionárních kotlů je nejobvyklejší oběhové čerpadlo vně kotle.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana