Mám na vstupu do bytové rozvodnice použít hlavní vypínač nebo hlavní jistič?

<< < (4/6) > >>

Topol:
 (poklona)  všem za odpovědi, dozvěděl jsem se co jsem potřeboval.
Jinak nebuďte všichni renomovaní elektrikáři tak háklivý na to, že někdo si chce udělat něco sám bez příslušné kvalifikace. Já ji třeba mám §7, ale neživím se elektromontáže mi, tak jen potřebuji odůvodnit co je lepší.
Myslim, že se toho moc za deste let nezměnilo, princip zapojení zásuvek a světel zůstal snad stejný, jen přibyl proudový chránič a výkonější spotřebiče se jistí zvlášť.
Sice beru práci živnostníkům, ale když mi řekne, že za natažení a zapojení si vezme 15 000 kc, jen za praci, kdyz vse je vysekane v bytě 3+1, tak to si raději udělám sám s menší radou od vás..pardón..

František Bernard:
Za deset roků se toho změnilo dost. Pokud se týjá ceny, jste z laciného kraje. Ty doby, kdy se chodilo na "melouchy" jsou pryč. Zajímavé je, že když kvám přijde plynař nebo instalatér, o ceně asi diskutovat nebudete. U těchto dvou řemesel se nějak kvalifikace bere. Do "elektriky" si dovolí hrabat  většina národa.

Zdenek Hejčl:
Stejně tak se nediskutuje o ceně u klempíře, tesaře, pokrývače, automechanika atd.... o:-)
Myslím, že je to o tom, jak si kdo cení svoji práci, ano jsem dejme tomu drahý proti komukoliv z melouchářů: ALE zákazník má záruku a rychlé odstranění závad. Tohle drtivá většina melouchářů nedělá - jejich pozice mrtvého brouka je fakt příhodná.  Ono vydělat a utéci je tak jednoduché.  (zle)
To  Topol:
Kolik si počítáte za svoji práci? Vypadáto, že asi nic.... dělám to pro sebe, tak to nic nestojí. Fakticky stojí dost:  čas, studium předpisů, nářadí.....
Otázka by mohla být položena i takhle : kolik vám platí zaměstnavatel hodinové mzdy a kolik účtuje zákazníkovi Vaši práci?
Tam je sakra dost rozdíl, že?  o:-)

cm:
Topol : Já byl ve stejné situaci jako vy, 2+1 vyklizené, neobývané = žádné omezení v práci, byt v obci cca 2000 obyvatel, abych si ušetřil čas, 50 km jedna cesta ( nebydlel jsem v místě ) práci poptal, nabídka 15000,- za místnost bez materiálu, já veškeré nářadí mám a materiál jsem mohl koupit na firmu, taky se neživím elektromontáže mi, ale volba byla jasná a jeden víkend obětuji vyhazovat peníze?  tak bohatej jako místní elektrikáři nejsem

Jsem pravidelnej návštěvník tohoto serveru, ale co se tu občas šíří až za histerii kolem instalací ( to je až na chocholouška ) a musíte mít alespoň doktorát aby jste tu práci mohli vykonávat

cm:
Topol : to já bych těch Vašich 15000,- bez materiálu vzal bez ceknutí, ale drážky by si musel udělat sám

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana