Mám na vstupu do bytové rozvodnice použít hlavní vypínač nebo hlavní jistič?

<< < (5/6) > >>

František Bernard:
cm: Ani se nedovedete podepsat a pokoušíte se na kolegy kydat chocholouška a doktorát. Možná ani nevíte, že zde většinou píší lidé, kterí pracují jako soukromníci. Znamená to např. že musí ve volném čase studovat normy a jiné předpisy, aby si udrželi své znalosti na výši. Že každy musel investovat do nářadí, přístrojů, do koupi odborných knih, seminářů norem, aby svoji odbornost udržel. Že do práce investuje svoje peníze a potom se v mnoha případech dohaduje o zaplacení takovými dárečky jako jste vy. Zkuste to a uvidíte, že vaše slova o bohatství jsou nepřiměřená. Každý z těchto soukromníků dává za svoji práci záruku (na rozdíl od melouchářů).

cm:
pane Bernard : já na nikoho nic nekydám, jak jsem psal chodím sem pravidelně a spoustu lidí si zde vážím, ale je zde i dost těch kteří ze sebe jen "dělají",  nechci se tu hádat já vím co dnes kolik stojí, ale občas ty ceny co kdo chce jsou mimo realitu, stím že tak "bohatej jako místní elektrikáři",  jsem hodně přestřelil a zbytečně to vyznívá jako urážka, ale za tou histeriií si stojím,
nechci přirovnávat ČR k třetím zemím světa, kam jezdím služebně dost často a jak tam vypadají domovní instalace ( Egyptu, Emiráty, Irán, Jemen... ) a lidi tam po stovkách denně neumíraj na úraz el. proudem

Daniel Hudzík:
Pane cm, skuste si zratat naklady, ake ma bezny elektrikar (myslim zivnostnika).. naradie, meracie pristroje, benzin + ostatne naklady okolo auta, odvody, normy, literatura, skolenia. Potom k tomu priratajte aky-taky zisk (nepoznam zivnostnika, ktory sa topi v milionoch).. a povedzte nam, na co ste prisiel.

Jiří Schwarz:
Citace: cm  06.08.2012, 09:56

...
nechci přirovnávat ČR k třetím zemím světa, kam jezdím služebně dost často a jak tam vypadají domovní instalace ( Egyptu, Emiráty, Irán, Jemen... ) a lidi tam po stovkách denně neumíraj na úraz el. proudem

Tak právě tuhle oblast světa bych si jako vzor nebral...

Nevím jak moc se to zlepšilo, ale v době, kdy jsme vstupovali do EU, měli jsme v přepočtu na milion obyvatel až 10x více požárů a úrazů, včetně smrtelných, způsobených el. proudem proti některým jiným evropským zemím.
Každý úraz, každé úmrtí, každý požár je "zbytečný",  když se mu dá rozumným způsobem předejít!!

Jestli někde "na východ od nás" je elektřina nějaký "skoro zázrak",  ke kterému se všichni chovají s úctou, tak v naprosté většině evropy je to natolik běžná věc, že jsme si zvykli ji využívat a "nechodit kolem po špičkách". A protože ji bereme jako samozřejmou součást našeho života, je správné, když se snažíme udělat vše, co souvisí s elektřinou, tak, aby jakákoliv rizika byla minimalizována .

Petr M:
No u nás to začíná už na základce. Ve fyzice se probírá nějaká ta teorie, v dílnách jsme zapojovali žárovku, vypínač a baterku... Tak to přece každý jouda, co nepropadl na základce, musí umět  >:(

A když dostane koupit levný vypínače z polska, slovenska nebo kdoví z které divočiny v bau... v akci 3+1, je to jasný. Movitější kutil si připlatí za Classic. Přece nebude navíc platit elektrikářovi, když je to jenom o dvou drátech (PE přece není potřeba)  (zle)

Výsledek: nožem vypižlaná díra do sádroše, v tom krabice do omítky chycená z boku vrutem do profilu, CYKY 3x1,5 a zásuvka chycená pomocí vrutů do té krabice skrz sádroš s papírem do dutinek. Nádhera. Že při bytrhnutí zapnutýho vysavače může oblouk zažehnout onen papír na SDK desce, to je mu šumák. Jak bude možnost, nafotím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana