Je opravdu nutné pospojovat vodovodní baterie?

<< < (8/26) > >>

rev:
Přidám jeden poznatek z praxe.
Nahradili jsme pozinkované vodovodní potrubí (cca 100m) v celém objektu plastovým. Samozřejmě jsme tím zrušili pospojování. Dnes máme problém s bludnými proudy, které nám rozežírají kovové opředení vodovodních hadic (přívody vody do baterií) a nerezové povrchy všeho ve vodovodním okruhu (baterie, splachovadlo.. .atd).

Milan Hudec:
Mě se nejvíce osvědčila na plastovém potrubí tato kombinace opatření:
1. Loping na trubkách - odstraní problém s železitou usazeninou (usazuje se ve spodní části trubky),  vodaři se sice diví, ale v zásadě je to pro ně maličkost.

2.Vložení kovového mezikusu do plastového potrubí (cca. 1m dlouhého, nikoli jak uvádí kol.Nosek pouhého ventilu- styčná plocha s vodou musí být co největší, trubka samozřejmě nerez) a jeho pospojení na obou koncích s ostatními částmi vstupujících do koupelny)

František Šohajda:
Má někdo zkušenosti z elektrickým "změkčovačem" vody?
Jedna nebo 3 cívky na trubce FeZn nebo PPR.....
Na trhu jejich více typů? ?

lock:
Doma mám s jednou cívkou.  Po prvním zapojení byl v krátké době znát posun k lepšímu.
Dříve jsem vodní kámen z rychlovarky nemohl dostat jinak, než násilím, nebo chemií. Po instalaci "cívky" to šlo umýt prstem.  Navíc množství usazenin se snížilo o cca 20%. Což byl na první krok celkem úspěch.

Mohu to doporučit, vzhledem k vlastním poznatkům, ale zázrak od toho nečekejte. Pokud bydlíte v oblasti s velmi tvrdou vodou, stejně jako já a nebaví vás každé 3 roky měnit kohoutky, kupte raději úpravnu vody. Už o ní uvažuji také. Respektive mě k tomu tlačí má lepší polovička.
  (dance) ;) ;D

Jaroslav Hasala:
Smyslem této diskuze by mělo být to, jestli je pospojování vodovodních baterií "standard".
Podle mých dosavadních zkušeností asi ani ne, protože jsem se s tím např. při revizích setkal jen ven velmi vyjimečně. Poměrně častý je stav, kdy jsou vodiče sice připraveny, ale nejsou už nikam připojeny.
O něčem svědčí také to, že ve většině velkoobchodů jsou svorky ZS4 jen na objednávku, některé velkoobchody dokonce tyto svorky vůbec nemají v sortimentu. Z reakcí prodavačů ve velkoobchodech je naprosto zřejmé, že se tyto svorky moc neprodávají.
Osobně pospojování vodovodních baterií při revizích nevyžaduji.

V současných koupelnách toho vůbec k popojování moc nebývá - voda v plastu, vany z plastu ...
Další věcí je to, jestli má vůbec nějaký význam pospojování např. vývodu pro pračku, na který je připojena plastová hadice.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana