Je opravdu nutné pospojovat vodovodní baterie?

<< < (21/26) > >>

Robert Jedek:
Citace: zerotest  13.08.2012, 09:05

To:Robert Jedek
Pospojování ať hlavní nebo doplňující je současně jako ochrana před NDN síťového napětí, parazitního napětí a taky bleskového napětí. Soustavy jsou propojené a bylo by hodně naivní si myslet, že dílčí proud blesku nepoteče vodičem pospojování. Dojímá mě, že někdo dělá opatření proti napětí 230VAC, ale stovky kV mu nevadí.  (zle)

(poklona)  za vysvětlení vlastností vodiče.
Nezapomeňte na nerezové sifony, ať to máte komplet.

Lubomír Jindra:
Citace: zerotest  13.08.2012, 08:57

To:Lubomír Jindra  Posláno
Opravdu si myslíte, že když je starší dům s horšími technickými parametry, tak v něm raději nebudeme praktikovat žádné bezpečnostní prvky a budeme dávat tento příklad za vzor? Mám praxi více jak čtvrť století v těžkém průmyslu a vodárenství tedy nebezpečné a zvlášť nebezpečné prostory a pospojování je to nejčastější, nejspolehlivěj ší a nejlevnější řešení před riziky elektro.

Ne, žádný vzor, je to možnost.  :) Jediné co si myslím je, že je typické když se elektrikář/RT naučí a zvykne pracovat v nějakém stylu, například v těžkém průmyslu a vodárenctví  :) a po letech praxe si myslí, že řešení která používá on, jsou jediná správná. Z toho pak pramení všechny zbytečné rozbroje mezi elektrikáři  :) Jinak je mě to úplně jedno ať si každý pracuje a pospojuje tak jak to umí  :)

Citace: Fuk Tomáš  10.08.2012, 21:19

Právě že při zásahu do hromosvodu tohoto domu se potenciál té nepospojené baterie vzdálí potenciálu podlahy nebezpečně daleko.
Ideální by bylo vložit do té přívodní plastové trubky kus vodivého potrubí (kol. Hudec by napsal, že min. 1 m nerezu),  a to pospojit - voda touto trubkou procházející pak už je dostatečně odblokována od potenciálu přicházejícího zvenčí a pospojení baterie z důvodu ochrany před bleskem je pak nadbytečné.

Zřejmě předpokládáte že na ní bude potenciál z vodárny?  ;)
Ok, v pohodě, až toto řešení prosadí kolega Hudec do ČSN, tak se o tom budu rád bavit.  :)

zerotest:
To:Lubomír Jindra
Pane kolego, osobně se domnívám, že voda a vlhko je stejné ve vodárně i v RD.
Občas dělám i na vn nebo nevýbušných zařízeních a proto, že to není často, tak rád se poučím od zkušenějších kolegů s delší praxí. A vůbec se nestydím, že zužitkuji jejich dobré i špatné zkušenosti. Zkuste to někdy taky. Móóóc užitečné.

Milan Hudec:
v normach je

Lubomír Jindra:
Citace: zerotest  13.08.2012, 15:46

To:Lubomír Jindra
Pane kolego, osobně se domnívám, že voda a vlhko je stejné ve vodárně i v RD.

No právě   :)

Citace: zerotest  13.08.2012, 15:46

A vůbec se nestydím, že zužitkuji jejich dobré i špatné zkušenosti. Zkuste to někdy taky. Móóóc užitečné.

Jdu se tedy zahrabat  :) stavěl jsem banky (Komerční a Prago než klekla  :) ) ... jedno divadlo... několik nemocnic... mnoho rodinných domů... nějaký ten pečovák.... údržboval jsem veřejné osvětlení... několik rekonstrukcí škol... chvilku jsem byl mistr v dílně výroby rozvaděčů... údržboval i stavěl jsem opravárenské haly ČSAD včetně myčky... nějaký ten průmysl a automatizace strojů v oblasti skla... leštírna kyselinou - to bylo něco  :D nějaká ta benzínová pumpa s opravárenskou dílnou Opel.... a praxi mám jen 22 let. Jdu se tedy zahrabat, prosím poučte mě, jak se dělá tadlencta nóó ..... helektrohinsta lace    (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana