Jaké jsou normy na zásuvkové obvody v Německu?

<< < (5/10) > >>

IM:
Citace: Miroslav Minařík  22.07.2012, 21:38

Pánové příští test uděláme na zatížení 1,5 a 2,5.

Ve škole nás učili: Nevymýšlet vymyšlené!

Jiří Schwarz:
"Co by na tom mělo být špatně, když to funguje?"

Už jsem to sem asi psal. Malá dílnička, přívod asi 8 - 10m vzduchem, na tu jednu žárovku stačí cokoliv, třeba i "zvonkáč" s dráty o průměru 0,8mm (průřez necelých 0,5mm2)
Když už je tam ten přívod, zásuvka by se občas taky hodila...
A jednoho krásného dne to skončilo velkým zábleskem - při pokusu s tímto přívodem svařovat dráty prostě nevydržely... Uhořely, skončily na zemi. Podle zbytku na zemi to vypadalo, že se izolace tavila a někde se dráty protavily do zkratu.
Je otázkou, jestli tam bylo jištění jak má být...

Milan Hudec:
Citace: Milan Illek  22.07.2012, 23:51

Chtělo by to vždy uvést zdroj informace.  ::)

7.7.7 ČSN 332130 ed.2

Tomáš Hromada:
Citace: Jan Alin  22.07.2012, 18:53

Dělá to na mě dojem, že normy se řeší jen u nás a částečně na Slovensku. ;)

Popravdě - toto téma by mne docela zajímalo a Elektrika by se na něj třeba mohla podívat trochu důkladněji. Myslím z praktického pohledu, nikoliv legislativy.

Nemyslím blízký či vzdálený východ, ale spíše západní a jižní okolí ČR. Zkušennosti mám pouze jako technik strojů odtamtud dovezených (a to se tu už otáčelo mnohokrát) a občasný turista (kdy se po nahlédnutí do otevřeného rozvaděče v hotelu nestačím divit).

Josef Dolejšek:
Citace: Tomáš Hromada  23.07.2012, 11:02

Popravdě - toto téma by mne docela zajímalo a Elektrika by se na něj třeba mohla podívat trochu důkladněji. Myslím z praktického pohledu, nikoliv legislativy.
Nemyslím blízký či vzdálený východ, ale spíše západní a jižní okolí ČR. Zkušennosti mám pouze jako technik strojů odtamtud dovezených (a to se tu už otáčelo mnohokrát) a občasný turista (kdy se po nahlédnutí do otevřeného rozvaděče v hotelu nestačím divit).
Připojuji se k tomuto návrhu. Také mám obdobné zkušenosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana