Jaké jsou normy na zásuvkové obvody v Německu?
IM:
Citace: Milan Hudec 23.07.2012, 08:20
7.7.7 ČSN 332130 ed.2
Snad jen dodat, že z normy by se měly uvádět pouze citace. Ostatní odvolávky jsou subjektivním výkladem. ::)
Milan Hudec:
Citace: Milan Illek 23.07.2012, 14:07
Snad jen dodat, že z normy by se měly uvádět pouze citace. Ostatní odvolávky jsou subjektivním výkladem. ::)
Co je subjektivního na tom, když je v normě uvedeno, že 2,5 platí v systému 3N PE AC 50Hz TN-S, a já zde uvedu, že ona 2,5 platí v třífázové síti TN-S, to tedy nevím, držím se přesně normy.
IM:
Citace: Milan Hudec 23.07.2012, 16:22
Co je subjektivního na tom, když je v normě uvedeno, že 2,5 platí v systému 3N PE AC 50Hz TN-S, a já zde uvedu, že ona 2,5 platí v třífázové síti TN-S, to tedy nevím, držím se přesně normy.
Je to úplně jasné. Subjektivní je to, že jste si sám určil, že to neplatí pro 1f. zásuvky. K čemu je pak odvolávka na uvedenou tabulku?
Když je na rozvodnici uvedena soustava 3N PE....TN-S, to znamená, že tam nemohou být 1f vývody?
To bych zas já mohl např. tvrdit, že článek neplatí pro soustavu TN-C-S.
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 23.07.2012, 17:44
Když je na rozvodnici uvedena soustava 3N PE....TN-S, to znamená, že tam nemohou být 1f vývody?
Na druhou stranu, když do bytové rozvodnice bude 1f přívod, bude poněkud obtížné obhájit tvrzení, že ten byt má soustavu 3N PE....TN-S ;)
Rozmahel Vladimír:
Je komické, jak se dá norma překroutit.
To tvůrce jistě ani ve snu nenapadlo, že při napájení 230V je lepší použít slabší vodiče. (dance) Obzvlášť když tab.6 mluví o světelných zásuvkách. Ty jsou vždy 230V. :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana