Je treba istit sekundarne vinutie transformatora?
Rozmahel Vladimír:
Pokud je to tak jak píšete, Vaše trafo je pro daný stroj zdrojem silové elektřiny. Pokud nemá konstrukčně provedení odolné proti zkratu, musíte vedení jistit. O tom nemůže být žádná polemika. Navíc váš stroj běží v izolované soustavě a mělo by vás zajímat, jak je zajištěna ochrana při 1. a 2. poruše v této síti.
Jiří Buben:
Takže pokud by byl transformátor součástí stroje, pak by jste se mohl odvolat na EN 60204-1 ed.2 článek 7.2.7. Jestli-že se transformátor nachází mimo stroje a dal by se považovat za součást instalace objektu, pak se můžete odvolat na normy uvedené v příspěvku kolegy Burdy.
Citace: Rozmahel Vladimír 17.05.2012, 12:34
Navíc váš stroj běží v izolované soustavě a mělo by vás zajímat, jak je zajištěna ochrana při 1. a 2. poruše v této síti.
Může tomu tak být, ale pokud nemáme přesné informace zda je výstup z transformátoru proveden jako síť IT, tak bych to netvrdil tak jistě. ;)
Citace: Rozmahel Vladimír 17.05.2012, 12:34
Pokud je to tak jak píšete, Vaše trafo je pro daný stroj zdrojem silové elektřiny. Pokud nemá konstrukčně provedení odolné proti zkratu, musíte vedení jistit. O tom nemůže být žádná polemika.
Citace: František Janeček 17.05.2012, 10:52
V tom případě bych sekundár určitě jistil, protože na propojovacím vedení může dojít při poškození ke zkratu a tím k poškození trafa. :)
S oběma kolegy nelze než souhlasit.
Jan Alin:
Ano, je třeba jistit, způsoby mohou být různé.
Dost mě překvapuje že takovou otázku pokládá člověk který píše "Chyba aj oznacenie CE snazim sa na to spravit nejako "reviziu"." Co že to s tím strojem děláte?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jiří Buben 17.05.2012, 14:56
Může tomu tak být, ale pokud nemáme přesné informace zda je výstup z transformátoru proveden jako síť IT, tak bych to netvrdil tak jistě. ;)
Je uveden transformátor a ne autotransformá tor. Z toho usuzuji na oddělený primár a sekundár. Že by na sekundáru byly splněny podmínky sítě TN se mi nechce věřit.
Peter Petrík:
Nasiel som schemu zapojenia ako si to predstavuje vyrobca.
Citace: Rozmahel Vladimír 17.05.2012, 19:43
Je uveden transformátor a ne autotransformá tor. Z toho usuzuji na oddělený primár a sekundár. Že by na sekundáru byly splněny podmínky sítě TN se mi nechce věřit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana