Je průřez 4mm2 Al vodiče, jakožto hlavního přívodu do bytu, dostatečný?

<< < (12/14) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.05.2012, 18:05

Tak to slyším poprvé a je to geniální nápad. Zdvojnásobení citlivosti chrániče. Otázka je, jak se bude chovat při dotyku na živou část.

Četl jsem o tom článek tuším v ETM asi před deseti lety.

Lubomír Jindra:
Citace: Lubomír Jindra  07.05.2012, 18:15

Četl jsem o tom článek tuším v [Odkaz zde!] asi před deseti lety.

Zajímavé, žádný odkaz tam nebyl, jen tři písmenka É,TÉ a EM. Že by na ně bylo uvaleno embargo?  ;)

Jan Alin:
Citace: Lubomír Jindra  07.05.2012, 18:35

Zajímavé, žádný odkaz tam nebyl, jen tři písmenka É,TÉ a EM. Že by na ně bylo uvaleno embargo?  ;)

No jo, tato tři písmena jsou ve klatbě  :D. Né že bych to chtěl kritizovat  >:D o:-).

Josef Pentoda:
Citace: Lubomír Jindra  07.05.2012, 17:53

Co je "složitá situace"? "Složitá" je relativní pojem. Složité to vidí ten, kdo tomu nerozumí. Ten pak nemá právě ten potřebný "nadhled" a vymýšlí zbytečné bejkárny, místo aby použil jednoduché standardní řešení.

Když starý švec naklepne destitisícátý hřebíček do boty a vidí jak v nich chodí jeho sousedé, tak už ví přesně které hřebíčky jsou dobré a které ne, kolik hřebíčků použít na jednu botu a jakou silou do něho uhodit. Stal se profesionálem. Když pak vidí jak se jeho soused snaží opravit boty sám a jak vymýšlí různé postupy a zkouší různá lepidla... jen se usmívá pod vousy  ;)

(jednicka) Se zájmem jsem si to celé a dost pozorně přečetl. Nevymýšlejte bejkárny a poučte se od ševců. Neboť měli vždy pod čepicí.    ;)

Milan Hudec:
Citace: Josef Pentoda  07.05.2012, 18:50

(jednicka) Se zájmem jsem si to celé a dost pozorně přečetl. Nevymýšlejte bejkárny a poučte se od ševců. Neboť měli vždy pod čepicí.    ;)

S tím ševcem to platí, pokud klepe pořád stejnou botu a stejný hřebík, což u instalaček neplatí, ta je každá trochu jiná ať již různorodým požadavkem zákazníka, tak různými místními podmínkami, které neovlivníme (např. vodivost půdy).

P.S.
Na boty doporučuji Loctite.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana