Je průřez 4mm2 Al vodiče, jakožto hlavního přívodu do bytu, dostatečný?
Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec 07.05.2012, 13:10
To Jindra:
Zásadně nesouhlasím...
Velice mě překvapuje, že obhajujete stávající džungli ba dokonce ji vyzdvihujete jako pozitivní. (ssur) (ssur) (ssur) Tak to se tedy neshodneme :D
V součastnosti mám rozpracovaný jeden bytový dům, dva pasivní domy, jeden rodiný domek rekonstrukce a pak nějaké drobnosti (byty)... revize paneláků společných prostor a také třeba revizi 47bytů ve jednom starším panelovém domě... Píšu to proto, že tato praxe utváří mé názory. Mohu se zeptat jakou pracovní náplň máte vy, že máte ... dokonce i pro mě poněkud... zajímavé názory? Nic ve zlém, zajímá mě to ;)
Citace: Milan Hudec 07.05.2012, 13:10
Mimochdem s průchodem PE chráničem (jeho vinutím) se počítá v připravované 5-53.
O tom už se psalo kdysi dávno. PE vodič vedený jádrem v opačném směru.
Lubomír Jindra:
Citace: Jiří Schwarz 07.05.2012, 13:36
Nechci podporovat nějaké nepřehledné bastly, ale právě to, že je instalace podle nějaké "šablony", snaží se v tom vrtat každý, kdo má jen trochu odvahu to zkusit, protože když to tak šlo včera někde, proč by to mělo být dnes někde jinde jinak...
No a co? Každý má svůj život ve svých rukách a nese za své činy odpovědnost. Jako bych slyšel ještě ozvěnu slov o demokracii ;) Ale že bych kvůli tomu začal vytvářet elektroinstala ce tak, aby se v tom nikdo nevyznal... to určitě ne e. Poučení píšu do revizí. :)
Dnes jsem byl náhodou připravit malý elektroměrový rozvaděč 1+1 osazený ve fasádě budovy pro osazení elektroměru. Uvnitř byla elektroměrová deska 450x450. Původního elektrikáře vypověděli, že prý se jim zdál bezradný. Nejdřív jsem myslel že mám asi něco s očima, místo jističe byl zapojený před elektroměrem proudový chránič 25/4/003 (ssur) (doh) (funny) (funny) (funny) Zřejmě elektrikář, který používá až přiliš vlastní invence ;D
Milan Hudec:
Citace: Lubomír Jindra 07.05.2012, 17:07
Velice mě překvapuje, že obhajujete stávající džungli ba dokonce ji vyzdvihujete jako pozitivní. (ssur) (ssur) (ssur) Tak to se tedy neshodneme :D
Nikoli džungli (chraň Pánbu), ale obhajuji nekonvenční (přemýšlivá) řešení nad rámec normy, šablonovitost lze využít pouze u jednoduších instalaček - byt (i když už i ten dnes někdy bývá narván elektrikou jak dříve fabrika :)), u složitějších situací prostě šablonovitost dle mého názoru ku prospěchu věci není.
Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec 07.05.2012, 17:31
Nikoli džungli (chraň Pánbu), ale obhajuji nekonvenční (přemýšlivá) řešení nad rámec normy, šablonovitost lze využít pouze u jednoduších instalaček - byt (i když už i ten dnes někdy bývá narván elektrikou jak dříve fabrika :)), u složitějších situací prostě šablonovitost dle mého názoru ku prospěchu věci není.
Co je "složitá situace"? "Složitá" je relativní pojem. Složité to vidí ten, kdo tomu nerozumí. Ten pak nemá právě ten potřebný "nadhled" a vymýšlí zbytečné bejkárny, místo aby použil jednoduché standardní řešení.
Když starý švec naklepne destitisícátý hřebíček do boty a vidí jak v nich chodí jeho sousedé, tak už ví přesně které hřebíčky jsou dobré a které ne, kolik hřebíčků použít na jednu botu a jakou silou do něho uhodit. Stal se profesionálem. Když pak vidí jak se jeho soused snaží opravit boty sám a jak vymýšlí různé postupy a zkouší různá lepidla... jen se usmívá pod vousy ;)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Lubomír Jindra 07.05.2012, 17:07
O tom už se psalo kdysi dávno. PE vodič vedený jádrem v opačném směru.
Tak to slyším poprvé a je to geniální nápad. Zdvojnásobení citlivosti chrániče. Otázka je, jak se bude chovat při dotyku na živou část.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana