Je průřez 4mm2 Al vodiče, jakožto hlavního přívodu do bytu, dostatečný?
Josef Pentoda:
Citace: Milan Hudec 07.05.2012, 19:03
S tím ševcem to platí, pokud klepe pořád stejnou botu a stejný hřebík, což u instalaček neplatí, ta je každá trochu jiná ať již různorodým požadavkem zákazníka, tak různými místními podmínkami, které neovlivníme (např. vodivost půdy).
P.S.
Na boty doporučuji Loctite.
Řeč je o instalaci v paneláku. Tak jaká vodivost půdy? Mimo jiné je každá bota je jiná. Pravá, levá a i ty hřebíky nejsou stejné. Mistr švec jinak používá floky. A udělat kvalitní ortopedické kožené boty na míru je sakra kumšt.
P.S.
Na elektriku švec doporučuje jeden drát tam a druhý zpátky. ;)
Milan Hudec:
Citace: Josef Pentoda 07.05.2012, 20:02
Řeč je o instalaci v paneláku.
Je pravdou, že jsem uvažoval obecně, ale i v paneláku je spousta vychytávek s kterýma se musíš vyrovnat, v 90% za to mohou společné stupačky, kde cestuje nejen fekál, ale také mnoho proudu s kterým nikdo nepočítal :)
B_Jirka:
Citace: Václav 3 07.05.2012, 05:15
to Jedek:
Tazatel píše o měděném CYKYlo, což jste přehlédl, spolehlivost bude o něco vyšší než s hliníkem.
Samozřejmě, že lustrsvorky přetažené smršťovací bužírkou a zazděné jsou prasárna. Chtělo to pozvat odborníka, provést lisované spojky a nemusely se vodiče nastavovat a dělat spoje dva. Úplně nejlepší by bylo vyměnit kabel celý, zřejmě nešlo o příliš velký úsek.
Máte pravdu, je to prasárna co jsem udělal. Byl to nájemní byt a nějak jsem to tehdy moc neřešil, nebo spíše jsem to chtěl co nejdříve opravit s tím, že když na tom jsou jen 3 zásuvky, tak že nebudu dělat novou drážku. Teď mě tíží špatné svědomí a asi napíšu vlastníkovi bytu, že by to měli opravit na moje náklady... Když nad tím tak přemýšlím, bylo to nad oknem, kde na každé straně okna byla jedna zásuvka, takže to chtělo vyměnit kabel o délce cca 3 metry...
To, že by elektrikář udělal propojky mě vůbec nenapadlo... Myslíte, že přes ty lustrsvorky je to vyloženě i nebezpečné? Je to sice měď, ale teď se bojím, aby se tam nepřerušil ochranný vodič, když třeba svorka povolí...
Milan Hudec:
Citace: Benda Jiří 09.05.2012, 00:08
Teď mě tíží špatné svědomí a asi napíšu vlastníkovi bytu, že by to měli opravit na moje náklady...
Myslíte, že přes ty lustrsvorky je to vyloženě i nebezpečné?
Za první větu máte pochvalu za uvědomělost.
Je to asi jako štrejchnout brzdovou hadičku pilníkem, nějakou dobu to asi vydrží, ale jezdit v tom autě?
Marian Hanzalík:
Citace: Lubomír Jindra 07.05.2012, 12:00
Základní pravidlo z praxe:
vytvářet zákazníkům standardní logicky uspořádané elektroinstala ce
Z istého pohľadu máte pravdu, určite aj na základe praktických skúseností.
Lenže keby takto mysleli vždy všetci, elektrickú energiu dnes vobec nevyužívame - vo svojej dobe to bolo niečo nové a neštandartné. Dtto akýkoľvek vynález, zlepšenie.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana