Jak sehnat schopného elektrikáře pro pomoc s rekonstrukcí elektroinstalace?

<< < (3/11) > >>

Marian Hanzalík:
Pod pojmom "projekt" si predstavujem kompletnú dokumentáciu, t.j. každý kus kábla má svoje číslo výrobku, každá krabica a drážka v stene presne zakótovanú polohu.... :),  stanovený technologický postup montáže.. (dance)
Vazne - ako strojár viem, že sa to tak dá - prečo to nejde na stavbe??  :'(

Ján Garaj:
Ale áno pán Hanzalík. To je to strašenie. Pán Fořt chce pravdepodobne prerobiť len časť rozvodov. Správne by mala byť vypracovaná len časť do povodného projektu, ktorý však(nechcem hádať) pravdepodobne nemá. To by bol asi zázrak. Ak by ho však mal tak by to naozaj bolo velmi jednoduché. Oprávnená osoba by opravila príslušnú časť tohoto povodného projektu. Po realizácii by opat potvrdila oná oprávnená osoba, že dielo-opravovaná čast je v projekte tzv. DSP(Dokumentace skutečného provedení.) a revizák by mal podľa čoho opraviť RS. Toto by mal byť presný postup, myslím, že aj podla predpisov by to asi tak malo byť. A naozaj nestrašte pána Fořta, ak si chcel vysekať drážku alebo namontovať lištu. to ešte nie je VTZ. Až ked by to začal zapojovať tak je to zásah do VTZ.Viď opať pani Januliak, ktorá chcela zasahovať do pevného prívodu do svietidla aj s teplomerom ai. Pán Fořt, dokonca som zistil, že na Prahe 10 mám bývalého kolegu revizáka, či ešte pracuje alebo len už tak ako ja neviem, ale ak by vám nikto bližší neporadil, tak už len z toho trucu, že si opať Česi bez Slovákov neporadíte(robím si srandičky ako vždy),  tak mu zavolám. On je Pardubičák ale dlhé roky sme spolu robili na montážach.

František Šohajda:
Citace

každá krabica a drážka v stene presne zakótovanú polohu.... Úsměv, stanovený technologický postup montáže.. tanecek

To máte popsané v normách ,na to nepotřebujete projekt ! >:D

Marian Hanzalík:
Citace: František Šohajda  25.01.2012, 13:23

To máte popsané v normách ,na to nepotřebujete projekt ! >:D

Na to som počul v nemčine výstižné slovo - "Jain"  :) Máte aj nemáte pravdu. Žiadna norma neurčuje úplne presnú polohu krabice. Som si istý, že keď napr. dvaja elektrikári robia inštalácie u domov v radovej zástavbe, majú ten istý projekt, ale inštalácie nebudú identické.
Predpokladám, že podľa bežného projektu nedokážete dopredu pripraviť presné kusy káblov a na mieste ich len osadiť a konce dať do svoriek  ;)

Petr Doležal:
Pro inspiraci.
U stropu předsíně podlahové lišty 80/25 vzhůru nohami, dostatečná pro 4x CYKY-J 3x2,5 + koax UPC + CY6 pro uzemnění PEN v bodě rozdělení.
V rozích předsíně nebo pokoje svislé lišty 40/20 k podlahové liště, též 80/25
V pokojích podlahová lišta se zásuvkovými hnízdy (Tango, bezšroubové,pootočené dutinky, dětské clonky, vytipované se svodiči přepětí)
V předsíní zásuvka mimo centrální chránič jako nouzová pro prodlužku, když by třeba během praní vypadával chránič, slouží jen pro doprání při zvýšeném dohledu (děcka, nechoďte do kuchyně)
Světlo mimo jádro ponecháno v TN-C Al.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana